אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חוזים >> יצרן בקבוקי משקה שסירב לפדות בקבוקים חויב לפצות צרכן בגין עוגמת נפש

יצרן בקבוקי משקה שסירב לפדות בקבוקים חויב לפצות צרכן בגין עוגמת נפש

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 26/01/2006 11:57:00 | גרסת הדפסה

בר"ע 921/05 דיאס אליהו נגד טמפו תעשיות בירה בע"מ

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי יצרנית בקבוקי משקה תפצה צרכן בסכום של 2,400 ש"ח בגין עגמת נפש שנגרמה לו עקב סירובה הבלתי מנומק לפדות בקבוקי משקה בסך 24 ש"ח בהנחיותיה לחנויות המשווקות את הבקבוקים.

השופט בעז אוקון קבע, כי התייחסות לתביעה של 24 ש"ח כטרדנית וקנטרנית הינה מנוגדת לאופיו של בית המשפט לתביעות קטנות כ"מגן הצרכנים" - צרכן זכאי לקבל יחס הוגן, ראוי וענייני גם (ובמיוחד) אם בקשותיו הן בקשות צנועות.

בנוסף, התעלמות מתביעות קטנות מסוג זה עלולה לפגוע ביישומו של חוק הפיקדון על מכלי משקה, שכן הדבר עלול לרפות את ידיהם של צרכנים המבקשים להקפיד על קיומו.

כדברי השופט: "אין לראות בסירוב הפדיון של המשיבה משום עניין של מה בכך [...] סירוב זה פגע באינטרס חברתי כללי. פסיקת סכום של 24 ש"ח לא עונה על הפגיעה שנפגע האינטרס הצרכני במלואו, ואין בה כדי לענות על היחס הבלתי ראוי לו זכה המבקש כצרכן".

בנוסף לפיצוי, חוייבה המשיבה בהוצאות בגובה של 1,500 ש"ח, בנוסף לאגרה אותה שילם המבקש.

בר"ע 921/05 דיאס אליהו נגד טמפו תעשיות בירה בע"מ

למדור חוזים

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חוזים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חוזים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ