עפ 071374/03 גלעד שרון נ' מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את ערעורו של גלעד שרון ופטר אותו מלהמציא למשטרה מסמכים הקשורים לחקירה המתנהלת כנגדו, בשם זכות השתיקה.
השופט טימן קבע כי חיוב נאשם או חשוד לגלות מסמכים הנדרשים ממנו ולטעון לגביהם, פוגע בעיקרון הבסיסי של זכות השתיקה המוחלטת. לא ייתכן כי זכות שתיקה תחול רק על דיבור, ואילו לגבי מסמכים, שעלולים להפליל חשוד בדבר עבירה, לא תעמוד לחשוד הזכות לשתוק בבחינת "שב ואל תעשה".
בית המשפט הסביר כי אילו היה מחייב את המערער להמציא את המסמכים על פי הצו שהוצא כנגדו, היה נפתח רחב לבקשות להוצאת צווים מסוג זה על ידי המשטרה, שיחייבו את אלפי החשודים שבדרך להמציא למשטרה את הראיות שיש בהן כדי להפלילם ולייתר בכך את עבודת המשטרה וחובתה, לחקור ולהביא לדין נאשמים, באמצעים המגוונים העומדים לרשותה.
עפ 071374/03 גלעד שרון נ' מדינת ישראל
למדור משפט פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.