- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
זיכוי מעבירות תעבורה בשל פגמים במסמכים
ת 6464/03, מדינת ישראל נגד קליין אליעזר, עו"ד
הנאשם הואשם בעבירות של אי ציות לרמזור אדום ואי עצירת רכבו לפני קו עצירה.
הנאשם, שהינו עו"ד במקצועו, כפר בעובדות כתב האישום וטען להגנתו כי אין בראיות שהוגשו על ידי המאשימה משום הוכחת עובדות כתב האישום, שכן תעודת עובד הציבור אשר צירפה המאשימה לתצלומים אינה ערוכה כדין ונגועה בפגמים מהותיים היורדים לשורש קבילותה.
השופט אביטל חן, מביהמ"ש לתעבורה בירושלים, החליט לזכות את הנאשם מהעבירות המיוחסות לו, מבלי לדון באישום לגופו של עניין, וזאת בשל הפגמים שנפלו במסמכים האמורים.
השופט קבע, כי לצורך פקודת הראיות שוטר הינו עובד ציבור, וככזה הוא מוסמך לערוך תעודת עובד ציבור. ברם, התעודה שהוגשה לביהמ"ש אינה עומדת בדרישות הדין ואינה יכולה לשמש כראייה קבילה נגד הנאשם. ניסוח התעודה בעייתי, ועלול להביא את המעיין בו למסקנה כי חלק מהתעודה אינו מיועד להגשה לביהמ"ש או שלא נחתם בידי המצהיר או שאינו מתיימר להיות תעודת עובד ציבור.
השופט פסק, כי ייתכן שכל פגם בפני עצמו אינו גורם עיוות דין לנאשם, אולם ריבוי הפגמים ובעיקר אי תיקונם של אלו במשך שנים על שנים, לאחר הערות מפורשות של בתי המשפט, מחייבים את בית המשפט מלחדול ולקבל את המסמכים האמורים.
ת 6464/03, מדינת ישראל נגד קליין אליעזר, עו"ד
למדור תעבורה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
