חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הפסקת לימודי סטודנט עקב כישלון בקורס אחד - תנאי מקפח בחוזה אחיד

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

ה"פ 296/06 אוסדון יוסף נגד המכללה האקדמית

בית המשפט המחוזי בת"א קבע, כי הוראות תקנון הלימודים לתואר שני של המכללה, המחייבות סיום הלימודים תוך שנתיים, והעדר אפשרות ללמוד קורס פעם נוספת -מהוות תנאי מקפח בחוזה אחיד. יתר על כן, נקבע כי ההוראות יושמו לגבי המבקש בצורה שונה מאשר לגבי תלמידים אחרים, בלא שהוכחה הצדקה לכך.

סעיף 33 לחוק החוזים (חלק כללי) מונע בית המשפט להתערב בשיקול דעת מקצועי בכל הקשור למתן ציון. עם זאת, רשאי בית המשפט לדון בהיבטים החוזיים ביחסים בין הסטודנט לבין המכללה, ולקיים דיון משפטי בשאלה שאינה נוגעת לשיקול דעת מקצועי.

ע"פ תקנון המכללה, די בכישלון בקורס אחד בלבד, כדי להביא לכך שהסטודנט לא יוכל להשלים את לימודיו. השופטת רונן קבעה, כי המכללה לא הוכיחה כי בבסיס הוראות אלה עומד טעם אקדמי או כלכלי, ומשכך, נקבע כי ההוראות מהוות תנאי מקפח בחוזה אחיד.

בנוסף, נקבע כי יישום הוראות התקנון ע"י המכללה לא נעשה בצורה שוויונית, שכן המכללה אפשרה לתלמידים אחרים לחזור פעם נוספת על קורסים, וכי לא הצליחה להסביר את השוני ביחס בין סטודנטים שונים. בכך הפרה המכללה, שנחשבת לגוף "דו - מהותי", את חובתה החוזית לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב, ואת חובותיה אלו שמקורן במשפט הציבורי.

המכללה חויבה לאפשר למבקש ללמוד את הקורס פעם נוספת בשנה ב', או לחלופין, לחייבו ללמוד את הקורס בנפרד, כתנאי להמשך לימודיו בשנת הלימודים השניה, באופן שלימודיו יימשכו 3 שנים.

ה"פ 296/06 אוסדון יוסף נגד המכללה האקדמית

למדור: חוזים

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות