הסרת כתמי צבע מהאריחים פגעה בהם- אייס ונירלט ישלמו
לפסק הדין בעניין שמעון אמויאל נ' אייס רשתות שיווק מוצרי צריכה בע"מ
הסרת כתמי צבע מאריחים מסוג "טרקוטה" פגעה בהם באופן קשה. אייס, אצלה נקנה מסיר הצבע, ונירלט יפצו את הקונה ב-1,500 ש"ח. כך קבע בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים.
באפריל 2007 קנה התובע אצל אייס מסיר צבע. כוונתו הייתה להסיר כתמי צבע מאריחים מסוג "טרקוטה", והוא אף אמר זאת לנציג אייס ששרת אותו. לטענתו, הוסבר לו כי הכתמים יוסרו "ללא כל בעיה" ואם לא יוסרו הכתמים - יוחזר כספו.
לאחר קריאת הוראות היצרן, השתמש התובע במסיר הצבע. הכתמים אכן הוסרו, אך אריחי הקרמיקה נפגעו באופן קשה, המחייב החלפתם.
התובע דורש סכום של 3000 ש"ח.
לטענת אייס, מסיר הצבע הוא מתוצרת נירלט, ולכן האחריות מוטלת עליה.
נירלט טענה, כי היה על התובע לפני השימוש במוצר לעשות ניסיון קטן על מנת לבדוק אם לא נגרם נזק לאריחים, ומשלא עשה כן אין לו להלין אלא על עצמו.
אייס ונירלט אחראיות לנזק
השופטת אנה שניידר דחתה את טענת נירלט, וקבעה כי התובע איננו בעל מקצוע בתחום האריחים ובתחום מסירי הצבע, ואין לצפות ממנו שיידע שמסיר הצבע עלול לגרום נזק לאריחים מסוג "טרקוטה".
השופטת הוסיפה, כי היה על נציג אייס בעת מכירת המוצר לברר עם התובע היכן הוא מתכוון להשתמש במוצר, והיה עליו להזהירו כי המוצר עלול לגרום לנזק. כמו כן היה עליו להציע לתובע, באופן מפורש, לעשות נסיון קטן על אריח אחד בלבד ולבחון את השפעת המוצר, ולא ל"הסתתר" מאחורי ההוראת שעל גבי הקופסה.
לאור האמור, נקבע כי דין התביעה להתקבל, אולם התובע לא הוכיח כי בפועל החליף את האריחים ומה הסכום ששולם בשל כך - ולכן אייס ונירלט ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, סכום של 1,500 ש"ח וכן הוצאות משפט בסך 250 ש"ח.
לפסק הדין בעניין שמעון אמויאל נ' אייס רשתות שיווק מוצרי צריכה בע"מ
למדור צרכנות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.