- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
המחוזי:הצגת אדם בקדימון לתכנית 'שומר מסך' כמבצע 'עוקץ' אינה לשון הרע
לפסק הדין בעניין אמנון לוי ואח' נ' הוד דדון
בית המשפט המחוזי בת"א קיבל את ערעורם של אמנון לוי, חב' ההפקות 'גשם' והזכיינית 'טלעד' כנגד חיובם לשלם 150,000 ש"ח בגין פרסום לשון הרע, בקובעו, כי קדימון לכתבה ששודרה בתכנית 'שומר מסך', בו הוצג המשיב כמי שמבצע מעשי 'עוקץ', מהווה הבעת דעה לגיטימית.
אדם שהוצג בקדימון לתכנית 'שומר מסך' כמי שמבצע מעשי 'עוקץ' באמצעות סיוע לעברייני תנועה בבתי המשפט תמורת 1,200 ש"ח, הגיש תביעה נגד אמנון לוי, חב' ההפקות והזכיינית בגין פרסום לשון הרע, ובית המשפט קבע כי הוא אכן זכאי לפיצוי של 150,000 ש"ח. על פסק דין זה הוגשו ערעורים הדדיים לבית המשפט המחוזי, כאשר הנתבעות ערערו על עצם החיוב והתובע ערער על גובה הפיצוי.
סגן הנשיא השופט גדעון גינת קיבל את ערעורם של אמנון לוי, חברת ההפקות והזכיינית ודחה את ערעורו של המשיב.
נפסק, כי טענות המשיב היו רק כנגד הקדימונים ששודרו טרם התכנית ולא נגד תוכן הדברים ששודרו בתכנית עצמה, בה אישר את האמור בקדימונים באומרו במפורש, כי הוא מסדר לעברייני תנועה את הבעיות המשפטיות תמורת 1,200 ש"ח בלבד, כל זאת כשאינו עורך דין ותוך שהוא לכאורה משיג גבול של המקצוע.
נקבע, כי את המונח 'עוקץ', באמצעותו תיארו עורכי התכנית את מעשי המשיב, ניתן לפרש ככזה המתאר פעילות לא ישרה של גביית כסף מבלי לתת תמורה ממשית, ממש כפי שהציג עצמו המשיב בתכנית בה הוא מגדיר את מעשיו כסודיים ומסתוריים, וכי לאחר שניסו לקבל את תגובת המשיב ללא הצלחה, ניתן להבין מדוע התחזקה בעורכי התכנית התחושה, כי מעשיו אינם הגונים.
תוכן הקדימון, כך נפסק, מהווה הבעת דעתם הלגיטימית של עורכי התכנית בתום לב, כאשר הקדימון נאמן לתוכן הכתבה. עוד נקבע, כי היה עניין לציבור בחשיפתו של המשיב בתכנית התחקירים וגם משום כך קמה למערערים הגנה.
"נראה שלא יכול להיות ספק בכך שהייה בפרסום הכתבה ובקדימון לה משום 'עניין ציבורי', מכיוון שלציבור יש עניין בדרך בה נדון עניינם של נהגים- נאשמים בבתי- המשפט, לרבות דיווח על מי שמנסים להשפיע, במישרין או בעקיפין על דיונים בבתי המשפט לתעבורה. אם המשיב מכריז על עצמו כמי שיש בכוחו להשפיע על תוצאת הליך בבית המשפט, או אם מדבור במי שגובה שכר בגין אפסר שירות, בוודאי שיש בדיווח לגבי משום עניין לציבור", כתב השופט והורה על ביטול פסק הדין שניתן בבית משפט השלום, תוך חיוב המשיב בהוצאות של 36,000 ש"ח.
- ב"כ המערערים: עו"ד גיורא ארדינסט; עו"ד מיטל טויסטר; עו"ד אבי סתיו
- ב"כ המשיב: עו"ד שלומי כהן
לפסק הדין בעניין אמנון לוי ואח' נ' הוד דדון
למדור: נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
