אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> ביטול ההסכם אינו מקים עוולות של גרם הפרת חוזה והתערבות לא הוגנת

ביטול ההסכם אינו מקים עוולות של גרם הפרת חוזה והתערבות לא הוגנת

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 02/04/2006 13:55:00 | גרסת הדפסה

א 4850/02 לאופר תעופה בע"מ נגד Air Slovakia BW J Ltd

בית משפט השלום בפתח תקווה דחה את תביעתה של חברה המספקת שירותי קרקע לחברות תעופה, אשר טענה כי חברת התעופה "אייר סלובקיה" הפרה הסכם למתן שירותי קרקע בנמל התעופה בן גוריון. נקבע, כי ההסכם בוטל כדין, ומשכך, החברה החדשה עימה התקשרה "אייר סלובקיה" לא ביצעה עוולה של גרם הפרת חוזה, ואף לא התקיימו יסודותיה של עוולת והתערבות לא הוגנת לפי חוק עוולות מסחריות.

ראשית כל, נקבע כי ההסכם בין התובעת לבין חברת התעופה בוטל כדין, שכן ההסכם המבטא את הנהוג בענף שירותי הקרקע, מאפשר לכל צד לבטלו בהודעה של 60 יום מראש בכל עת.

השופט שטרנליכט דחה אף את התביעה כנגד החברה עימה התקשרה "אייר סלובקיה" לאחר ביטול ההסכם עם התובעת. יסוד הכרחי להוכחת עוולה של גרם הפרת חוזה ע"פ סעיף 62(א) לפקודת הנזיקין, הינו כי המעוול גרם לאדם להפר חוזה שבינו ובין אחר. בנסיבות המקרה, משנקבע כי לא הופר חוזה, הרי שאין גם גרם הפרת חוזה.

על מנת להוכיח עוולה של התערבות לא הוגנת ע"פ סעיף 3 לחוק העוולות המסחריות, על התובעת להראות כי החברה החדשה עימה התקשרה "אייר סלובקיה", מנעה ממנה גישה לקבלת השירות מהתובעת. נקבע, כי מתן הצעה מסחרית אטרקטיבית ללקוחותיו של עוסק אחר, איננה בבחינת מניעת גישה לאותו עוסק אחר או הכבדה על ההיזקקות לשירותיו. זאת, כיוון שמדובר במעשים שהם בגדר תחרות חופשית - אינטרס ציבורי שכמובן אינו מוגבל ע"י חוק העוולות המסחריות.

א 4850/02 לאופר תעופה בע"מ נגד Air Slovakia BW J Ltd

למדור נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
תבעתם על נזקי גוף? כדי לקבל את הפיצוי כדאי מאד שתאספו ראיות
צילום: "צילום דרכון במשרד הפנים" רח' פל ים 15 חיפה.

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ