בש 21292/03 מרק משטקוב נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בבאר שבע דחה את ערעורו של מרק משטקוב כנגד החלטת בית משפט השלום לעוצרו עד תום הליכים בשל הריגת גור כלבים. מן העובדות עולה כי במהלך ויכוח קולני שפרץ בין העורר לבין אשתו ובהיותו בגילופין, לקח העורר את גור הכלבים של בתו, בת ה- 12, והכה בראשו בגרזן עד אשר הרגו.
לטענת הסניגוריה, העובדה כי העורר הכה בגרזן בראשו של גור הכלבים אינה שונה ממעשי שחיטה של בעלי חיים המהווים מזון לבני אדם ולפיכך אין בכך כדי ללמד על מסוכנות כלשהי מצד העורר היכולה להקים עילה למעצרו עד תום ההליכים.
בית המשפט, הש' רחל ברקאי, קבעה כי אין נפקא מינה אם העבירה בוצעה כלפי אדם או כלפי חיה: "שווה חומרת המעשה בעיני, בנסיבות העניין, שכן מצווים אנו לצער בעלי חיים לא פחות מאשר לבני אדם".
בש 21292/03 מרק משטקוב נגד מדינת ישראל
למדור משפט פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.