14 שנות מאסר בפועל, הוטלו היום (א') על הלנה מורזובה, שהורשעה בהריגתה של חברתה לחיים אוקסנה ריצקה. זהו גזר הדין השני המוטל על מורזובה, שכן בעבר היא נידונה ל 11 שנות מאסר בפועל, ערערה על חומרת העונש, ולאחר שהתיק חזר לבית המשפט המחוזי, גזרו עליה השופטים אריה אבן ארי, הדסה אחיטוב ונורית אחיטוב את העונש הנ"ל.
השופטים קבעו כי לא התברר להם, מדוע דקרה מורזובה את חברתה, ייתכן ששתיית אלכוהול או קנאה שאף שררה בין האוהבות. הסינגוריה טענה. כי לנאשמת לא היתה כל סיבה להרוג את חברתה, ומשפגעה בה ניסתה לעצור את זרם הדם. השופטים ציינו, כי הנאשמת לא הביעה כל חרטה על מעשיה, אך שבה וטענה טענה שקרית כי חברתה התאבדה.
השופטים קבעו, כי עונש 11 השנים הוטל על הנאשמת במסגרת עיסקת טיעון, אולם עתה משנפרסה כל ידיעת המקרה, מסתבר ש- 11 שנות מאסר אינו עונש גדול דיו. השופטים אמרו, כי על הריגה ניתן ליטול 21 שנות מאסר, אך בהתחשב בכך שהנאשמת עבדה בארץ והועכבה כי הייתה בגילופין, הקלו על עונשה. יחד עם זאת אומרים השופטים, כי שתיית משקאות משכרים כשלעצמה, אינה משחררת מהאחריות הכללית, ומאחריות מוסרית כלפי הקורבן.
כל הזכויות שמורות לאתר המשפט הישראלי www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.