לפסק הדין בעניין הועדה המקומית לתכנון ובניה ת"א-יפו נ' דכה
בית המשפט העליון קבע, כי גם כאשר הרשות התכנונית אינה פועלת בזמן סביר, ומותירה את תושבי האזור מול שוקת שבורה וללא יכולת לבקש היתרי בניה, אין בכך כדי להצדיק בניה בלתי חוקית.
המשיב בנה דירת מגורים ללא היתר בעיר יפו, שהוצא צו להריסתה. כיוון שמשנת 1996 עוסקת הועדה לתו"ב בהכנת תוכנית חדשה לאזור, בקשות להיתר בניה לא נידונות כלל.
ביהמ"ש המחוזי קבע, כי משחרגה הרשות מהזמן הסביר להקפאת המצב התכנוני, אין לבצע את צו ההריסה ויש להקפיאו עד לשנה מהמועד בו ניתן יהיה להגיש בקשה להיתר.
לטענת הועדה, זכות הקניין לא נפגעה, שכן אין למשיב זכות קניינית בדירה, ופסיקת המחוזי תביא "לאנדרלמוסיה, ולחוסר יכולת לאכוף חוק וסדר בענייני תכנון ובניה."
השופט אליקים רובינשטיין קיבל את ערעור הועדה וקבע, כי אין לקבל מצב בו התנהלות איטית של רשות תביא להפקרות תכנונית. זכות הקניין, ככל זכות חוקתית, נתונה להגבלות והדבר מצריך איזון, אולם אין בכך כדי להכשיר בניה בלתי חוקית.
"אין לבעל נכס זכות מוקנית להיתר בניה בהיעדר תב"ע המאפשרת זאת", נכתב.
עם זאת, קרא השופט לוועדה להחיש את הליכי התכנון ולהביא לסיומו של המצב הנוכחי.
לפיכך נפסק, כי פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי יתבטל, וצו ההריסה יוותר על כנו.
לפסק הדין בעניין הועדה המקומית לתכנון ובניה ת"א-יפו נ' דכה
למדור: חוקתי ומנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.