נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו דהירה בכביש 431 בדרך ל"יס פלאנט" בראשון לציון. השופטת זיכתה אותו מחמת הספק: "לא הוכח שנסע בכביש הזה"
בית המשפט לתעבורה במחוז מרכז זיכה לאחרונה מחמת הספק גבר שנטען לגביו כי נהג ב-189 קמ"ש, בכביש שהמהירות המירבית המותרת בו היא 100 קמ"ש בלבד. על רקע טענתו שלא נסע על הכביש שצוין בכתב האישום, 431, אלא בנתיבי איילון - קבעה השופטת מגי כהן שאשמתו לא הוכחה מעבר לספק סביר.
לפני כשנתיים נסעו הנאשם וזוגתו ברכב מרצדס על כביש 431 לכיוון ראשון לציון. בחצות הלילה נתפס הנהג, באמצעות מד ליזר, במהירות של 194 קמ"ש במקום שבו מותר לנסוע עד 100 קמ"ש. ניידת משטרה עצרה אותו, ובהמשך הוא הועמד לדין לאחר הפחתת 5 קמ"ש בהתאם לנהלים.
בבית המשפט כפר הנהג באשמתו תוך שהתעקש כי נהג כחוק, במהירות של 90-95 קמ"ש לכל היותר. עוד טען שכלל לא נסע דרך כביש 431 כממתואר בכתב האישום, אלא דרכו מגדרה ל"יס פלאנט" בראשון לציון הייתה דרך כביש 4 ונתיבי איילון.
בהליך העידה גם זוגתו של הנאשם, שתמכה בגרסתו. לדבריה לא ייתכן שהוא נסע במהירות המיוחסת לו, מאחר שהכביש היה הומה ברכבים. "אני חושבת שזה היה 90 וקצת, ראיתי שהוא לא חרג מה-90 ומשהו, 100", סיפרה.
מנגד טענה המדינה כי יש להרשיע את הנאשם על סמך עדויות וראיות התביעה, במרכזן ממצאי מכשיר הממל"ז.
חשש לטעות בזיהוי
אבל השופטת כהן קבעה שהנהג הצליח לעורר אצלה ספק הן באשר למקום האכיפה המדויק, והן ביחס לאפשרות שבפועל נמדדה מהירות רכב אחר, ומשכך יש לזכותו מחמת הספק.
אשר לסוגייה הראשונה חזרה השופטת על גרסת הנאשם, לפיה בשום שלב של הנסיעה לקולנוע לא עלה על כביש 431. "גם בת זוגו של הנאשם תמכה בגרסתו", כתבה והוסיפה: "לא הוצגה מטעם התביעה מפה כדי להצביע על נקודת עמידתו של השוטר ונקודת עצירת הנאשם".
בהמשך, בהתייחס לספק השני, הבהירה השופטת שבפועל מדובר ב'מילה נגד מילה' של השוטר נגד הנהג: בעוד האחד טוען שהייתה נסיעה על 431, השני שולל זאת. בהקשר לכך הודגש שהשוטר לא עצר את הרכב הנמדד מיד לאחר מדידת המהירות, אלא דלק אחריו כ-2 ק"מ, עצר אותו בכביש 20, וזיהה אותו על-פי צבע וסוג המכונית, ולא לפי מספר רישוי.
"נוכח הנסיבות כאמור, מקום בו גרסת השוטר הנה מול גרסת הנאשם ואין לגרסת השוטר חיזוק לגבי מיקום האכיפה וזהות הרכב הנמדד - התעורר בליבי ספק שמא מדובר בטעות בזיהוי", כתבה השופטת.
משאשמת הנהג לא הוכחה מעבר לכל ספק סביר כנדרש בהליך פלילי, הורתה השופטת על זיכויו מחמת הספק.
- שמות באי כוח הצדדים לא צוינו בהכרעת הדין
עו"ד מטאלקה ג'מיל
עוסק/ת ב-
תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.