- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
כותרת כתבה אינה חזות הכל בתביעה בגין לשון הרע
לפסק הדין בעניין פלונית נ' ידיעות תקשורת בע"מ
בית משפט השלום בירושלים דחה תביעה של נאנסת נגד ידיעות בגין הוצאת לשון הרע ופגיעה בפרטיותה. התביעה מתייחסת לכתבה שפורסמה בעיתון "ירושלים" תחת הכותרת: " הורשע באונס למרות שהמתלוננת נעתרה לו".
לטענת התובעת, הכתבה עלולה להסגיר שהיא הנאנסת, וכן כותרת הכתבה מטעה, מבזה, מסלפת את העובדות ואת הכרעת הדין שניתנה ע"י ביהמ"ש המחוזי, ומוציאה דברים מהקשרם.
השופט יחזקאל ברקלי קבע, כי כותרת הכתבה אינה מזהה בכל צורה שהיא את התובעת, שכן היא ערטילאית וכללית. בכתבה עצמה מצוין שביהמ"ש פסק בצורה חד-משמעית וללא צל של ספק שקיום יחסי המין נעשה בהפעלת כוח מצד האנס. גם כותרת המשנה מוציאה את העוקץ מהכותרת הראשית.
לדברי השופט: " שוכנעתי שבגוף הכתבה יש את אותו "סם שכנגד" שבכוחו "לעקור את הרושם שהכותרת הותירה". גם אם הכותרת יוצרת רושם ראשוני כאילו הסכימה הנאנסת למעשה, רושם זה פג בהמשך הקריאה".
התביעה ע"פ חוק הגנת הפרטיות נדחתה בשל התיישנות.
לפסק הדין בעניין פלונית נ' ידיעות תקשורת בע"מ
למדור נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
