חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טיוטת כתב אישום אינה 'חומר חקירה' ולפיכך אין חובה לגלותה

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין בניזרי נגד מדינת ישראל

האם טיוטת כתב אישום שהוכנה כנגד עד הינה בגד "חומר חקירה", שיש למסור לעיונו של הנאשם ?

בית המשפט העליון קבע, כי ככלל, טיוטת כתב אישום הינה "תרשומת פנימית", שאין חובה לגלותה. זאת, להוציא מקרים חריגים בהם יוחלט כי לנאשם זכות לעיין בטיוטה לשם הבטחת זכויותיו.

השופט מלצר דחה את טענת העורר, אשר ביקש להקיש לעניין זה מהחלטת בג"ץ על מסירת טיוטת כתב האישום נגד מר קצב לידיו, בקובעו, כי מדובר בהחלטת ביניים אשר ניתנה בנסיבותיה המיוחדות של אותה פרשה.

נקבע, כי גם רצון העורר להשוות בין הטיוטה לבין כתב האישום שהוגש, אינו מצדיק חריגה מן הכלל האמור, כל עוד התביעה תודיע במפורש, כי השינוי בין הטיוטה לבין כתב האישום הסופי, אינו נובע מהבטחות כלשהן שניתנו לעד בשלב כלשהו בעבר.

לפסק הדין בעניין בניזרי נגד מדינת ישראל

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות