חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חוסר שיתוף פעולה מצד המבוטח אינו פוטר את המבטחת מחובתה כלפי המוטב

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 29/12/2005 12:29:00 | גרסת הדפסה

א 53148/04 דן רכב ותחבורה ד.ר.ת. בע"מ נגד עבדוקדירוב איגור

בית משפט השלום בת"א קבע, כי חוסר שיתוף פעולה מצד המבוטח אינו פוטר את המבטחת מאחריותה כלפי המוטב. בכך נדחתה טענת המבטחת לפיה מאחר והנתבע לא שיתף פעולה בהתאם לחובתו על פי חוק חוזה ביטוח, אין כיסוי ביטוחי לנזקי התאונה.

השופטת דליה אבי גיא קבעה, כי טענות המועלות במסגרת מערכת היחסים שבין המבוטח למבטחת, כגון טענה לאי שיתוף פעולה מצדו, אינן חלות על מערכת היחסים שבין המבטחת למוטב. כפי שנקבע ברע"א 5912/91 המגן חברה לביטוח בע"מ נ' אברהם מצליח, אין הצדקה לפטור את המבטח ממחויבותו כלפי ניזוק צד שלישי, בשל טענות שיש לו כלפי המבוטח, שהן חיצוניות לפוליסה ואינן קשורות לניזוק.

הכלל הוא, שעם כניסתה לתוקף של פוליסת ביטוח לטובת צד שלישי, זכויותיו של הניזוק כלפי המבטח אינן כפופות למערכת היחסים שבין המבטח לבין המבוטח.

א 53148/04 דן רכב ותחבורה ד.ר.ת. בע"מ נגד עבדוקדירוב איגור

למדור ביטוח

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש
טרטור מיותר: נהג שעבר אירוע מוחי אחרי ויכוח סוער הוכר כנפגע עבודה
עו"ד לינוי אולניק (צילום: אלון וגנפלד) [אילוסטרציה חיצונית: michaeljayfoto,123RF]

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ