- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חברות הגז ייענו לקריאה בדבר דליפת גז בתוך כ-3 שעות
לפסק הדין בעניין רביב נגד פזגז בע"מ
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי קביעת המחוקק, המחייבת להיענות לקריאה בדבר דליפת גז בתוך 24 שעות, אינה סבירה, וכי פרק זמן של כ-3 שעות ממועד מסירת ההודעה ועד להגעה למקום, הינו פרק הזמן הראוי כי ייקבע לצורך בחינת אחריותם של מתקיני גז.
בכך, קיבל בית המשפט את הערעור על פסק הדין אשר דחה את תביעת המערערת לתשלום פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לה כתוצאה מהתפוצצות גז בביתה. חברת הגז חוייבה לפצות את המערערת בסכום של כ- 300,000 ש"ח בגין התרשלותה בחובתה לשלוח טכנאי בזמן בעקבות ההודעה שנמסרה על דליפת גז.
עוד קבע השופט אהרן פרקש, כי הנוהל אותו הנהיגה 'פזגז' לקבלת פניות הציבור לאחר שעות העבודה, לפיו הפונה מאזין להודעה מוקלטת אשר מפנה אותו לגורם נוסף אשר אמור להשיב במענה אנושי לפנייתו, איננו ראוי, באשר מצב זה של "שרשרת" פניות איננו מתאים לסיטואציה המוגדרת כ"מצב חירום".
- ב"כ המערערים: עו"ד ש' ז' פונדמינסקי
- ב"כ המשיבים: עו"ד אהוד שטיין
לפסק הדין בעניין רביב נגד פזגז בע"מ
למדור: נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
