לפסק הדין בעניין זכריה נ' נקש
בני זוג שהזמינו את שירותיו של די. ג'יי. מסוים מחברת תקליטנים, הופתעו לגלות בערב חתונתם כי לאירוע הגיע תקליטן אחר . בית המשפט קיבל את תביעתם ופסק לטובתם פיצויים.
בני זוג שהתכוננו לערב חתונתם, סיכמו לטענתם עם חברת תקליטנים, כי לאירוע יגיע תקליטן מסוים, אולם בפועל הגיע תקליטן אחר. הדבר, כך נטען, גרם להם לזעזוע ולעוגמת נפש גדולה, כאשר במקום להתרכז בטקס, נאלצו לבצע שיחות טלפון לחברה. בשל כך, הוגשה לבית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון תביעה בגין הפרת החוזה. בעדותם בבית המשפט ציינו בני הזוג, כי זהות התקליטן הייתה חשובה להם מאד, והם אף התקשרו לוודא את הגעתו לחתונתם.
החברה טענה מנגד, כי לא הובטח לבני הזוג שיגיע לחתונתם תקליטן מסוים, וכי התקליטן שהגיע היה מצוין.
החלפת התקליטן מהווה הפרת חוזה
השופט אילן בן-דור קיבל את גרסת בני הזוג וקבע, כי זהות התקליטן אכן הייתה חשובה להם,
"אף שוכנעתי ", כתב השופט, "שלזהותו התקליטן נודעה חשיבות בעיני הכלה והחתן. אי התייצבותו גרמה הפתעה ואכזבה שגרמה לכך שהכלה תפרוץ בבכי, חל עיכוב באירוע של כמעט 45 דקות."
לפיכך, נפסק כי אי הגעת התקליטן מהווה הפרת חוזה, על אף שהתקליטן שהגיע לבסוף ביצע עבודה מקצועית וטובה. לעניין הפיצוי קבע השופט, כי אמנם לא הוכח נזק כספי, אולם הוכח שבאירוע נגרם עיכוב וכן נגרמה עוגמת נפש גדולה לזוג, בעיקר לאור רגישותו של אירוע החתונה.
לאור זאת נקבע, כי החברה תשלם לזוג פיצויים של 1,500 שקלים, וכן 400 שקלים הוצאות משפט.
לפסק הדין בעניין זכריה נ' נקש
למדור: צרכנות ותיירות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין