חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

השלום: הודעה במשטרה שניתנה בתום לב מוגנת ע"פ חוק איסור לשון הרע

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 07/08/2011 13:06:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מקרטומיאן נ' לוונט

בית משפט השלום בנצרת קבע, כי הודעת עובדת במשטרה, בה מסרה, כי עובדת אחרת הנפיקה לה תלושי שכר פיקטיביים מהווה לשון הרע, אך מאחר וניתנה לרשות מוסמכת בתום לב ובאמונה כי כך הם פני הדברים- היא מוגנת לפי החוק.

פקידה בחברת כח אדם טענה, כי עובדת אחרת בחברה שהוזמנה לחקירה משטרתית בגין קבלת תלושי שכר פיקטיביים במטרה לרמות את הביטוח הלאומי ולקבל קצבת דמי לידה במרמה מסרה בהודעתה, כי הרעיון להנפקת התלושים השקריים היה שלה. לטענת הפקידה, המדובר בעדות שקר שבגינה הוגש כנגדה כתב אישום ועל אף שזה בוטל, נגרמו לה נזקים רבים נוכח הרישום הפלילי וההוצאות בגין ייצוגה המשפטי, ועל כן הגישה תביעת דיבה כנגד אותה עובדת לבית משפט השלום.

הנתבעת טענה מנגד, כי אכן קיבלה את התלושים מהתובעת , וכי עדותה במשטרה הייתה עדות אמת, שניתנה בתום לב ושיקפה את האירועים כפי שקרו בפועל, ובכל מקרה מתן עדות במשטרה מוגן בחוק.

השופטת עירית הוד קבעה, כי הגם שהודעתה של הנתבעת במשטרה מהווה לשון הרע, באשר יש בה כדי לפגוע בשמה הטוב של התובעת ולבזותה, הרי שהיא ניתנה בתום הלב כשהנתבעת האמינה בקרות האירועים שתיארה בפני הרשות המוסמכת, ועל כן דין התביעה להידחות.

עוד נקבע, כי גרסת הנתבעת אמינה בשל העובדה כי לא הכירה את התובעת טרם קבלת התלושים, ולא התגלע ביניהן סכסוך כלשהו בגינו חפצה לפגוע בתובעת ובשמה הטוב, וכי במסגרת עדותה אף גרמה לעצמה נזק, כשהודתה שקיבלה תלושי שכר פיקטיביים, ויתירה מכך- בחקירה שנערכה לתובעת בביטוח הלאומי הודתה זו בעצמה כי מסרה לנתבעת את תלושי השכר הפיקטיביים. כמו כן נפסק, כי בכל מקרה לא הצליחה התובעת להוכיח כי לא הייתה מעורבת בהליך הנפקת התלושים המזוייפים.

"אף אם תתקבל טענת התובעת לפיה לא הייתה מעורבת בהנפקת התלושים הרי שהיא עצמה מסרה את הגרסה האמורה בחקירתה במל"ל ובכך הייתה שותפה לפרסום השלילי הנטען אשר עמד לנגד עיני כל גורמי החקירה כפי שעמדה בפניהם הודעת הנתבעת במשטרה ועל כן, ככל שנגרמו לה נזקים בגין כך הרי שאין לה להלין אלא על עצמה. ", כתבה השופטת, דחתה את התביעה כאמור וחייבה את התובעת בהוצאות של 12,000 ש"ח.

לפסק הדין בעניין מקרטומיאן נ' לוונט

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
נפל ממכשול במרפאת "כללית" - ומת. כמה תקבל אלמנתו?
עו"ד עמית אוריה | צילום: סטודיו תומאס, אילוסטרציה: Martha Dominguez de Gouveia on Unsplash
מגשר שחשף מסרונים ששלח לו הבעל יפצה ב-72,000 שקל
אילוסטרציה חיצונית: LinkedIn Sales Navigator, Unsplash
הפחד של כל חתן: נפצע כששבר את הכוס – ותבע את גן האירועים
עו"ד ויסאם מוקטרן (אילוסטרציה: Alvin Mahmudov on Unsplash).

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ