- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הפדרציה ביקשה למנוע שידור שירים ברדיו י-ם, אך תקבל פיצוי כספי במקום
להחלטה בעניין הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות נ' רדיו הבירה ואח'
במסגרת תביעה בגין הפרת זכויות יוצרים שהגישה נגד רדיו ירושלים, ביקשה הפדרציה לתקליטים צו שיימנע מהרדיו לשדר שירים שלה זכויות יוצרים בהם, עד לקבלת תמלוגים בגין ההשמעות, אותם לא קיבלה, לטענתה, משנת 2009. ביהמ"ש המחוזי בת"א פסק לה סעד כספי חלף צו המניעה, שלקביעתו עלול לגרום להשבתה מוחלטת של הרדיו.
הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות הינה בעלת זכויות היוצרים במספר לא מבוטל של תקליטורים, שהוענקו לה, על מנת שתגבה עבור המפיקים וחברות התקליטים את התגמולם בגין שידור היצירות. בתביעה להפרת זכויות יוצרים שהגישה נגד רדיו ירושלים ובעליו, טענה כי החל משנת 2009, השנה בה הוקם, לא הועברו לה תמלוגים בגין שידור היצירות שבבעלותה, וביקשה פיצוי של 280,000 ש"ח. בצד זאת, הגישה בקשה לצו זמני, שיימנע מהרדיו לשדר את היצירות, כל עוד אינו משלם לה תמלוגים.
הרדיו הודה כי הוא משדר את היצירות, וכי הוא חייב בתמלוגים לפדרציה, אך לטענתו, הסכומים שהיא מבקשת מופרזים וחורגים מכל פרופורציה, בפרט כשהיא נמצאת עמו במשא ומתן בנושא. בכך, לטענתו, חורגת הפדרציה מתנאי ההיתר שהעניק לה הממונה על ההגבלים העסקיים.
השופט הבכיר גדעון גינת קיבל את הבקשה חלקית בלבד, תוך שהמיר את צו המניעה לסעד כספי.
"אין ספק, כי המבקשת זכאית לאכוף את זכויותיה בתקליטורים המושמעים על ידי המשיבים, ולמנוע המשך ההפרה הנמשכת מזה כשלוש שנים.", כתב השופט, "עם זאת, הסעד המבוקש... הוא סעד פוגעני ביותר בנסיבות אלה, כאשר מדובר במניעת השמעת תוכן בתחנת רדיו, המגלם בתוכו בין היתר גם פגיעה ביוצרים אחרים, פגיעה לא מבוטלת בחופש הביטוי, ולנוכח היקף התקליטורים הרלוונטיים, ככל הנראה יוביל להשבתת יכולתה של משיבה 1 לפעול כתחנת רדיו".
נקבע, כי במקרה זה, בו מאזן הנוחות נוטה באופן ברור לטובת הפדרציה, לאור ההפרה המתמשכת של זכויות היוצרים שלה, מחדל שיש בו כדי להשפיע על כוחה לגבות את התמלוגים להם היא זכאית מגופים אחרים שמשתמשים בזכויותיה, מוצדק לפסוק לטובתה סעד כספי זמני.
השופט הוסיף וקבע, כי הוא רשאי לפסוק סעד כספי זמני, על אף שלא נתבקש, וזאת מתוקף סמכותו הטבועה ושיקול הדעת הנתון לו, ובהתחשב בשיקולי מידתיות במקרה המסוים, בו אין חולק כי בסופו של דבר יחוייב הרדיו בתשלום תמלוגים.
לפיכך נפסק, כי הרדיו ישלם לפדרציה 90,000 ש"ח לשנה, עבור השנים 2011-2012, כשהשופט ציין כי מדובר בסכום חלקי, נמוך ומידתי יחסית, שאינו גורם לרדיו נזק משמעותי. כן נפסק, כי על הרדיו להעביר לידי הפדרציה פעם בחודש את רשימות השידור שלו.
- ב"כ המבקשת: עו"ד עמית קרמון
- ב"כ המשיבים: עו"ד ארז צצ'קס, עו"ד עודד סימון
להחלטה בעניין הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות נ' רדיו הבירה ואח'
למדור: קניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
