חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביהמ"ש החליט שלא להרשיע מועמד לתפקיד דיין בעבירה של הפקרה לאחר פגיעה

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד פלוני

ביהמ"ש החליט שלא להרשיע מועמד לדיין בבית דין דתי בעבירות של תקיפה והפקרה לאחר פגיעה, למרות הקביעה כי נעשה מעשה אסור ע"פ חוק. בפסק דין המשתרע על יותר מ 300 עמודים, דן השופט משה דרורי בשאלות כגון האם יש מקום לשקול את הנזק העתיד להיגרם לאותו אדם עקב הרשעתו,האם יש לתת משקל לעובדה כי המתלוננת התפייסה עם הנאשם, במהלך הדיון בפני בית המשפט, ועוד.

ע"פ כתב האישום, בעת שיצא הנאשם מחניון ברחוב אגריפס בירושלים, התפתח בינו לבין המתלוננת ויכוח על דמי החנייה. במהלך הויכוח, ועל אף שהמתלוננת עמדה צמוד לחזית הרכב, החל הנאשם בנסיעה ופגע במתלוננת באמצעות פגוש הרכב. הנאשם המשיך בנסיעה, תוך שהוא מתעלם מכך שהמתלוננת על מכסה המנוע. המתלוננת נפלה ואיבדה את הכרתה, אך הנאשם עזב את המקום, מבלי שהגיש לה כל עזרה.

במהלך המשפט, התנצל הנאשם בפני המתלוננת.

השופט סקר את המשפט העברי, ובמיוחד את דברי הרמב"ם בהלכות תשובה בעניין החזרה בתשובה, וקבע, כי הנאשם "עבר" את "המבחן" של הרמב"ם לחזרה בתשובה גם בכך שלא היה מעורב בכל עבירה נוספת לאחר האירוע ואף לא נהג כלל ברכב.

נקבע, כי בנסיבות התיק ובין היתר בשל החשש מהשפעת הרשעה על מינויו כדיין, אין להרשיע את הנאשם, ודי בעצם קביעת העובדה כי עשה את המעשים המפורטים בכתב האישום, וכי יוטל עליו לבצע עבודות שירות לתועלת הציבור.

ביחס להתנצלות הנאשם כלפי המתלוננת, השופט ציין, כי "מעמד ההתנצלות ובקשת הסליחה של הנאשם, והיענותה של המתלוננת לבקשתו, באומרה כי היא סולחת לו, כמו האל, היא, בעיניי, רגע ייחודי, אפוף הוד ושגב, שמעטים מאוד כמותו היו באולמות בית המשפט".

עוד נקבע כי הנאשם לא יחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 שנים, וכן יפצה את המתלוננת, בסך של 10,000 ש"ח.

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות