אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> קניין רוחני >> אטארי תפוצה ב- 300,000 ש"ח בגין הפרת זכויות יוצרים במשחקי וידאו ומחשב

אטארי תפוצה ב- 300,000 ש"ח בגין הפרת זכויות יוצרים במשחקי וידאו ומחשב

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | תאריך פרסום : 25/02/2007 10:35:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין Inforgrames, Inc (כיום: Atari Inc) נגד ש.י.י צעצועים בע"מ

בית המשפט המחוזי בת"א קבע, כי 15 פעילים בענף המשחקים והצעצועים בישראל, הפועלים באמצעות רשת חנויות צעצועים הנושאת את השם "מאמא יוקרו", הפרו זכויות יוצרים של חב' אטארי העולמית, אשר מפתחת, יוצרת ומשווקת משחקי וידאו ומחשב, המתאימים לכל סוגי פלטפורמות המדיה השונות, ובין היתר למשחקי Game Boy מסוגים שונים של נינטנדו, PlayStation של סוני, ועוד, בכך שמכרו העתקים ושכפולים פיראטיים של המשחקים המקוריים, ללא רשות ובמחיר נמוך במיוחד.

השופטת צפורה ברון ציינה, שככלל המצאתם ויצירתם של משחקי וידאו ומחשב כרוכה בהשקעה של עמל ומקוריות לא מבוטלים, ולפיכך יש מקום להקנות למשחקי וידאו ומחשב את הגנת זכות יוצרים, במקרה המתאים.

נקבע, כי במקרה הנדון הנתבעים ידעו, או למצער היה עליהם לדעת, כי המשחקים המפרים אינם משחקים מקוריים של התובעות, זאת בשים לב למחירם הנמוך, איכותם הירודה ומקורם העלום. לדברי השופטת: "... מעבר לעובדה שגם בהתנהלות זו של הנתבעים יש משום "עצימת עיניים" באשר למקורן של אותן קלטות, ברי כי התנהלות כגון זו תורמת תרומה ממשית לתופעה הפסולה של הפצת קלטות מפרות..." .

ביהמ"ש פסק לטובת התובעות פיצוי מקסימלי ללא הוכחת נזק בסך של 20,000 ש"ח לכל הפרה, ובסה"כ סך של 300,000 ש"ח בגין 15 מעשי הפרה.

לפסק הדין בעניין Inforgrames, Inc (כיום: Atari Inc) נגד ש.י.י צעצועים בע"מ

למדור קניין רוחני

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום קניין רוחני באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום קניין רוחני
ביטקוין – הדור הבא של מלחמות הפטנטים
עו"ד אורן רכס, צילום: דימה שבצנקו

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ