פס"ד בתביעה למתן צו לביצוע בדיקת אבהות
|
תמ"ש בית משפט לעניני משפחה תל אביב -יפו |
20126-09-24
31.12.2025 |
|
בפני השופט: תומר שלם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: פלוני עו"ד סנדי טמיר |
הנתבעים: 1. פלונית 2. משרד הרווחה והשירותים החברתיים - תל אביב עו"ד דב גרטלר - בשם הנתבעת 1 עו"ד נטע נדיב - בשם הנתבע 2 |
| פסק דין | |
לפניי תובענה למתן צו לביצוע בדיקה גנטית שהגיש התובע (להלן: האב) לצורך בירור אבהותו על שני ילדיהם המשותפים של הצדדים, *** יליד 2019/**/**, כיום בן כ- 6.5 שנים; ו-*** ילידת 2020/**/** כיום בת כ- 5.5 שנים (להלן: הילדים).
האב רשום במרשם האוכלוסין כאביהם של הילדים מיום היוולדם; מאז פרץ הסכסוך בשנת 2023, טען האב בכתבי טענות, כי הוא אביהם של הילדים; האב נאבק משפטית למימוש זכויותיו ואחריותו ההורית ובמסגרת ההליכים טען, כי הוא אוהב מאוד את הילדים "וקשור אליהם בעבותות... הקטינים קשורים אליו..." (בלשונו); במשך מספר שנים מתקיימים זמני שהייה נרחבים של הילדים אצל האב. כבר עתה יצוין, כי הצדדים לא נישאו זל"ז, ועל כן לא מתקיים חשש לממזרות (על פי סעיף 28 ה' לחוק מידע גנטי, תשס"א-2000).
השאלה המרכזית הטעונה הכרעה היא זו - האם בנסיבות המתוארות לעיל, יש להעדיף את אינטרס גילוי "האמת העובדתית" ולהורות על ביצוע הבדיקה הגנטית או שמא יש להעדיף את "האמת המשפטית" על מנת להגן על הילדים ולשמור על טובתם, נוכח הפגיעה שעלולה להיגרם להם כתוצאה מהבדיקה (סעיף 28 ד' (א) לחוק מידע גנטי, תשס"א-2000)? האם האב עמד בנטל להוכיח קיומו של צורך ממשי בעריכת הבדיקה הגנטית, הגובר על הפגיעה שעלולה להיגרם לילדים מתוצאות הבדיקה (סעיף 28 ד' (א) לחוק)?
רקע עובדתי ודיוני קצר
-
האב והאם ניהלו קשר זוגי מתחילת שנת 2018 ועד לסוף שנת 2021. מהקשר הזוגי נולדו לצדדים שני הילדים. עם לידתו של כל אחד מהילדים, נרשם האב, על פי בקשתו, כאביהם במרשם האוכלוסין.
-
הסכסוך בין צדדים פרץ בסוף שנת 2021, בעקבות בקשה למתן צו הגנה שהגישה האם במסגרתה טענה, כי האב תקף אותה באלימות קשה וגרם לה לשברים בצלעות.
-
ביום 10.1.2023, הגישה האם שתי תובענות כנגד האב: האחת, תובענה למימוש אחריות הורית (תלה"מ 25638-01-23); השנייה, תובענה למזונות הילדים (תלה"מ 25608-01-23). ביום 28.2.2024, הגישה האם תובענה רכושית כנגד האב ובמסגרתה עתרה לחיובו בתשלום מחצית הזכויות הכספיות שצבר במהלך הקשר הזוגי (תלה"מ 63338-02-24).
-
בתסקיר עו"ס שהוגש במסגרת התובענה למימוש אחריות הורית (בתלה"מ 25638-01-23) נכתב, כי למעשה מאז יוני 2023, מתקיימים זמני שהות של הילדים בבית האב, בתדירות של פעמיים בשבוע (ימי ב' ו- ד') וכל סופ"ש לסירוגין. בתסקיר נכתב עוד, כי "לדברי ההורים, אין להם טענות האחד כנגד השנייה בהיבט של התפקוד ההורי, וכיום הינם בשיתוף פעולה הורי מלא, כאשר צרכיהם וטובתם של הילדים מונחים במרכז מעייניהם".
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|