חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תו"ב 4446-11-15 ועדה מקומית לתכנון מרום הגליל נ' טדגי ואח'

: | גרסת הדפסה
תו"ב
בית משפט השלום צפת
4446-11-15
29.1.2017
בפני השופטת:
רבקה איזנברג

- נגד -
מאשימה:
ועדה מקומית לתכנון מרום הגליל
נאשמים:
1. יוסף טדגי
2. חנה טדגי

החלטה
 

1.בפני בקשת הנאשמים לקבל את טענתם המקדמית להתיישנות עבירות "הבניה ללא היתר" בהן הואשמו בכתב האישום דנן.

 

2.המאשימה התנגדה לבקשה וטענה כי המדובר בבניה שנעשתה בשלבים ולכן בעת שהוגש כתב האישום טרם התיישנה. כן טענה המאשימה כי בשנת 2014 נעשו פעולות חקירה אשר הפסיקו את מירוץ ההתיישנות.

 

3.בדיון שהתקיים ביום 1.1.17 כבר העלו הנאשמים טענתם להתיישנות וניתנה החלטת ביה"מ כדלקמן: "טענות לגבי התיישנות עבירות הבניה, הינן טענות שיש לשמוע בהן ראיות לעניין מועד הבניה ולפיכך, לא ניתן לקבל את הטענה בטרם נשמעו הוכחות.

לעניין עבירות השימוש, הרי ההלכה הינה כי מדובר בעבירה נמשכת ולפיכך, ברי כי אין לקבל לגביה טענה מקדמית של התיישנות וגם בעניין זה יש לשמוע ראיות".

 

4.בבקשתם עתה שבו הנאשמים וטענו כי יש להכריע בטענת ההתיישנות ביחס לעבירת הבניה.

כפי שכבר קבעתי,לא ניתן להכריע בטענת ההתיישנות כבר בשלב זה וטענת הנאשמים תוכרע לאחר שמיעת הראיות. בעניין זה אדגיש כי אמנם בהתאם לסעיף 9 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, אין להעמיד אדם לדין בשל עבירה מסוג עוון, אם עברו מיום ביצועה חמש שנים. ולכן ככל שיתברר כי מדובר בעבירות בניה שמאז ביצוען חלפה תקופת ההתיישנות,ברי כי תתקבל טענת הנאשמים.

יחד עם זאת,צודקת המאשימה בטענתה כי בהתאם לסעיף 9(ג) לחוק סדר הדין הפלילי, במידה ובמהלך התקופה התקיימה חקירה, או הוגש כתב אישום, או התקיים הליך מטעם בית המשפט, יתחיל מנין התקופות מיום ההליך האחרון בחקירה או מיום הגשת כתב האישום או מיום ההליך האחרון מטעם בית המשפט, הכל לפי המאוחר יותר. לשון אחר, מרוץ תקופת ההתיישנות מתחיל מיום ביצוע העבירה, אלא אם כן נפסק המרוץ בשל אירוע מנתק. וראה בספרו של קדמי, על סדר הדין בפלילים (תשס"ט-2009) חלק שני, כרך א' בעמ' 1320-1321,: "מרוץ תקופת ההתיישנות מתחיל ביום ביצוע העבירה והוא נמשך עד לסיום התקופה; אלא אם כן - לגבי עוון או פשע - הוא נפסק בשל התרחשותו של 'אירוע מנתק'. הופסק המרוץ על ידי 'אירוע מנתק', הריהו מתחיל מחדש - לאמור מתחילתו - והוא נמשך עד שתחלוף תקופת ההתיישנות ממועד האירוע המנתק; יופסק המרוץ - החדש - על ידי 'אירוע מנתק' נוסף, תתחדש התקופה וחוזר חלילה. התקופה שחלפה עד ל'אירוע המנתק' - נמחקת כאילו לא חלפה כלל; והמניין מתחיל מלכתחילה.

'אירוע מנתק' לעניין זה הוא אחד משלושה אלה: עריכת חקירה על פי חיקוק באותה עבירה; הגשת כתב אישום בשל אותה עבירה; קיום הליך מטעם בית המשפט באותה עבירה".

 

5.לכן,אם וככל שיוכח במהלך שמיעת הראיות כי התקיימה חקירה כנטען, אשר היוותה אירוע מנתק,לא התיישנו העבירות.

 

זאת ועוד כפי שנקבע ,עבירת בניה היא עבירה שעל מנת להכריע בטענת ההתיישנות לגביה,יש לשמוע ראיות לעניין מועד הבניה. כך שיתכן כי אף שהבניה החלה לפני יותר מ5 שנים בטרם הוגש האישום,ייתכן ונמשכה גם לאחר מכן,כנטען ע"י המאשימה. גם בעניין זה יש לבחון ראיות. לפיכך,אין להכריע בטענה בשלב זה ובטרם נבחנו הראיות.

 

 

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>