- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תו"ב 32721-06-15 מדינת ישראל נ' סופר חצות וחצי בע"מ ואח'
|
תו"ב בית משפט לענינים מקומיים ראשון לציון |
32721-06-15
13.1.2016 |
|
בפני : |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשמים: 1. סופר חצות וחצי בע"מ 2. משה מרסיאנו |
| החלטה | |
|
לפניי בקשה להורות על מחיקת כתב האישום בשל פגם ופסול בו, כקבוע בהוראות סעיף 149 (3) לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב 1982 (להלן: "החסד"פ") ומכוחה של דוקטרינת ההגנה מן הצדק הקבועה בסעיף 149 (10) לחסד"פ.
ב"כ הנאשמים מדגיש כי באמתחתם של הנאשמים טענות מקדמיות נוספות, הטעונות בירור עובדתי, ואולם, הטענה בדבר "אישומים מקבילים" לה הוא עותר כעת, אינה טעונה בירור עובדתי.
כבר עתה יצוין כי דין הבקשה להידחות.
טענות הנאשמים
בתמצית יצוין כי לטענת הנאשמים, אשר הינם בעלי זכויות ומשתמשים במקרקעין מושא כתב האישום, המיועדים על פי המשטר התכנוני החל על המקרקעין לשימוש מסחרי המתיר גם תכלית לטובת מרכול (להלן: "מרכול").
לטענת הנאשמים, הם רכשו את המרכול במצבו דהיום, למעט ביצועם של שינויים פנימיים שבוצעו לאחר הרכישה בשטח המרכול, שחלקם אינם טעונים היתר בניה בהתאם להוראות הקבועות בחוק התכנון והבניה, התשכ"ה 1965 (להלן: "חוק התכנון והבניה).
עוד מוסיפים הנאשמים וטוענים כי האישומים כנגדם הינם בעבירות מקבילות ביחס לאותם המעשים, הן עבירת הבניה והן עבירת השימוש והמדובר בשתי עבירות נפרדות, הנגזרות מכוחו של סעיף 204 (א) לחוק התכנון והבניה, אולם, שימוש בשתי העבירות המקבילות, כתחליף זו לזו, תחת אותו התיאור העובדתי לכתב האישום, מקים לנאשמים הגנה, אשר יש בה כדי להורות על מחיקת כתב האישום עוד בטרם שמיעת ההקראה.
לטענת הנאשמים בית המשפט העליון פסק כי העבירה לפי סעיף 204 (א) לחוק התכנון והבניה כוללת שתי התנהגויות אסורות נפרדות; בניה ללא היתר ושימוש חורג במקרקעין. על כן, כדי ששימוש ייחשב שימוש כדין, על הבניה להיות כחוק ועל השימוש להתאים לייעוד המקרקעין או להיתר שקיים אם קיים.
עוד לטענת הנאשמים עבירת השימוש מקימה למאשימה את ה"זכות" להאשים נאשם בכתב אישום פלילי גם כאשר חלה התיישנות על עבירת הבניה, משכך, טענות ההגנה הנזקפות להגנתו של הנאשם כנגד עבירת השימוש שונות מטענות ההגנה כנגד עבירת הבניה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
