- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תביעות צפת נ' משה
|
ת"פ בית משפט השלום צפת |
6907-03-11
23.1.2012 |
|
בפני : אורי גולדקורן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: נתנאל משה |
| גזר-דין | |
גזר דין
א.הקדמה
1.עניינו של גזר דין זה הינם שני כתבי אישום שהוגשו במועדים שונים נגד הנאשם – האחד, בשנת 2007 בבית המשפט השלום בטבריה, והשני, בשנת 2011 בבית המשפט השלום בצפת. ביום 5.6.11 הורתה כבוד השופטת דחלה – שירקאוי על צירוף שני התיקים, ובאותו מועד הודה הנאשם בעובדות המופיעות בשני כתבי האישום המתוקנים. לאור זאת, ניתנה במועד זה הכרעת הדין, והנאשם הורשע בביצוע העבירות שפורטו בשני כתבי האישום המתוקנים.
ב.כתב האישום בתיק 42697-07-10
2.על פי עובדות כתב האישום המתוקן בתיק זה (להלן – התיק הראשון), ביום 24.7.08, עת שהה הנאשם בכלא צלמון, הוא החזיק בסכין מושחזת ומאולתרת שאורך להבה הקבוע הינו כ-15 ס"מ ובסם מסוכן מסוג חשיש במשקל 19.1158 גרם נטו. החזקת הסכין היתה מחוץ לתחום ביתו או חצריו של הנאשם, ומבלי שהוכיח כי החזיקה למטרה כשרה, והחזקת החשיש היתה לצריכה עצמית ללא היתר וללא רישיון.
3.העבירות בהם הואשם הנאשם בתיק הראשון היו החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית – לפי סעיף 7(א) + (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג – 1973 (להלן – פקודת הסמים) והחזקת סכין למטרה לא כשרה – לפי סעיף 186 לחוק העונשין תשל"ז – 1977 (להלן – חוק העונשין).
4.הודיית הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן נעשתה ביום 18.5.11 בבית המשפט השלום בטבריה בשבתו בנצרת, בפני כבוד השופט פורת, במסגרת הסדר טיעון, שכלל חזרת הנאשם מכפירתו בעובדות כתב האישום המקורי, והודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן. בטרם הודייתו, הסביר בית המשפט לנאשם כי אינו כפוף להסדר הטיעון, והנאשם ציין כי הבין והסכים לכך. הרשעתו נעשתה, כאמור, ביום 5.6.11 בבית המשפט השלום בצפת, על ידי כבוד השופטת דחלה – שירקאוי, לאחר שבאותו דיון הוא שב והודה בעובדות כתב אישום מתוקן זה.
ג.כתב האישום בתיק 6907-03-11
5.על פי עובדות כתב האישום המתוקן בתיק זה (להלן – התיק השני) ביום 30.1.11 החזיק , הנאשם, בשדרות תל חי בקרית שמונה בחשיש במשקל 2.16380 ק"ג נטו שלא לצריכה עצמית, ללא היתר וללא רישיון.
6.העבירה בה הואשם הנאשם בתיק השני היתה החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית – לפי סעיף 7(א) + (ג) רישא לפקודת הסמים.
7.כאמור לעיל, הודיית הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן בתיק השני נעשתה ביום 5.6.11 בפני כבוד השופטת דחלה – שירקאוי, ובעקבותיה הוא הורשע בביצוע העבירה.
ד.התסקיר
8.תסקיר קצינת המבחן למבוגרים מיום 22.11.11 בעניינו של הנאשם עוסק בתיאור הרקע המשפחתי שלו, באבחונים שנעשו במהלך שנותיו באשר לתפקודו, בנטילת סמים על ידו, במאפייני אישיותו ובהמלצות לשיקומו.
9.הרקע המשפחתי - הנאשם, יליד שנת 1985, הינו רווק המתגורר בקרית שמונה. לאחר שסיים תשע שנות לימוד, הפסיק לימודיו עקב בעיות התנהגות שמקורן בקשיי קשב וריכוז. לאחר ששוחרר משירות צבאי, עקב אי התאמה, עבד, לסירוגין, בעסק המשפחתי של הדברה ופינוי כלבים משוטטים, ובשנת 2006 נדון לתקופת מאסר של 35 חודש. לפני כשנתיים השתחרר מהכלא. הקשר שלו עם אביו, שנפטר לפני תשע שנים, היה רווי חיכוכים ומריבות, על רקע הסתבכות הנאשם בפלילים. האם, מצידה, ראתה את הממסד כאשם בהתדרדרות הנאשם, ולא סברה כי יתכן והדבר קשור בדפוסים שרווחו בתוך המשפחה עצמה.
10.אבחונים ותפקודים – באבחון שנערך לנאשם בתקופת ילדותו הוא נתגלה כסובל מקשיי למידה ומבטא את חוסר תפקודו הכללי באלימות ושוטטות. אבחון על ידי פסיכולוגית העלה כי הוא סובל מתחושה שאינו רצוי, ומהדחקתה של תחושה זו. בעת היותו בפנימייה הוגדר תפקודו כסביר, אך שהותו שם הופסקה ביוזמתו.
11.נטילת סמים – השימוש בסמים סייע לנאשם להתמודד עם תחושותיו הקשות. באשר לסמים שנתפסו אצלו בקרית שמונה, נשוא העבירה בתיק השני, הוא נטל על עצמו אחריות, אך לא כך באשר לעבירת הסמים נשוא התיק הראשון. לדבריו, מאז מרץ 2011 הוא חדל מלעשן סמים, ובשתי בדיקות שתן אקראיות נמצא כי הוא נקי מסם.
12. מאפייני אישיות – הנאשם אופיין כסובל מתחושות כשלון, תסכול ובדידות, שהועצמו עקב העדר הערכה חיובית וקשיי תפקוד מוטורי ושכלי. קשייו בתחום יחסים בין – אישיים הובילו לאי יכולת להשתלב במסגרות ולקושי בוויסות דחפים.
13.המלצות שיקומיות – קצינת המבחן סבורה כי ניתן להפחית ממידת הסיכון להישנות התנהגות מפרת חוק של הנאשם על ידי תהליך טיפולי ארוך טווח, שיתמקד ביצירת יכולת לקשרים בין – אישיים. היא ציינה כי בעבר הובעה עמדה חד משמעית כי מקומו של הנאשם בין כתלי בית הסוהר בשל הערכת סיכון גבוהה, אולם כיום – לאור הבעת רצון על ידי הנאשם להשתלב בתהליך טיפולי - קיימת "הזדמנות שיקומית". לפיכך הומלץ על העמדת הנאשם לתקופת מבחן של 24 חודשים, במהלכה ישולב בקבוצה טיפולית, ובמידה ויוטל מאסר – לשלבו בעבודת שירות.
ה.ראיות לעונש – גיליון רישום פלילי
14.נגד הנאשם הוגשו בעבר חמישה כתבי אישום. בשנת 2000 , בהיותו בן 15, הועמד לדין בגין ביצוע עבירות של מעשה מגונה בקטין עד גיל 16, תקיפה הגורמת חבלה ממש ונשיאת סכין למטרה לא כשרה. הוא לא הורשע, אך הושתו עליו קנס, התחייבות להמנע מעבירות, מבחן ושל"צ. בשנת 2001 הורשע בביצוע עבירות של חבלה כשהעבריין מזויין, תקיפה הגורמת חבלה ממש, החזקה/שימוש בסמים לצריכה עצמית והחזקת נכס חשוד כגנוב. בשנת 2004 הורשע בביצוע עבירה של תגרה במקום ציבורי. באותה שנה אף הורשע בביצוע עבירה של חבלה כשהעבריין מזויין. בשנת 2006 הורשע פעם נוספת בביצוע עבירה זו וכן בביצוע עבירות של חבלה חמורה, החזקה/שימוש בסמים לצריכה עצמית והחזקה/שימוש בסמים שלא לצריכה עצמית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
