- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תביעות הדדיות בעניין משמורת קטינים
|
תמ"ש בית משפט לעניני משפחה ראשון לציון |
28951-09,28953-08
7.1.2010 |
|
בפני : ורדה בן שחר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. א. ג. ג. 2. מ. ג. 3. א. ג. עו"ד אלירז אמיר |
: ת. ג. עו"ד יעל גיל |
| פסק-דין | |
בפני תביעות הדדיות בעניין משמורת קטינים.
רקע:
1. הנתבע והתובעת 1 נישאו זל"ז כדמו"י ביום 10/4/05.
2. מנישואין אלו נולדו לבני הזוג התאומים ילידי 13/3/07. (קטינים בני שנתיים ו- 9 חודשים).
3. האם רופאת הילדים והאב דוקטורנט
4. לאחר לידת התאומים נוצר משבר בין בני הזוג הם פנו תחילה לייעוץ אך לא התמידו בהליך זה.
5. עבודתה של האם כרופאה כרוכה בתורנויות רבות .עם סיום ההתמחות בכוונת האם לעבור לעבוד כרופאת ילדים במרפאה וכתוצאה מכך תפסיק לבצע תורנויות.
6. הורי האם כמו גם אמו של האב מעורבים ומסייעים בטיפול בקטינים.
7. בשלב ראשון, כאשר שני ההורים התגוררו עדיין תחת קורת גג אחת, נקבעה משמורת משותפת ומתכונת הסדרי הראייה הייתה כך ששבוע אחד הקטינים שהו יומיים עם האב ושלושה ימים אצל האם ובשבוע לאחר מכן שלושה ימים עם האב ויומיים עם האם.משבני הזוג נפרדו, בהמלצת פק"ס ובהתאם לתסקירה מיום 3.3.09 נקבעה משמורת זמנית של הקטינים אצל האם. הסדרי הראייה נקבעו כך שהקטינים אצל שהו עם האב בימים ב' ו-ד' עם לינה ובכל סוף שבוע שני מיום שישי בשעה 16.00 ועד מוצ"ש בשעה 19.00.ובסוף שבוע שהקטינים לא לנו אצל האב הוא היה נוטל אותם ביום שישי מהמסגרת החינוכית ומחזיר אותם לבית האם בשעה 17:00.
8. ביום 9.6.09 נשלח לבית המשפט תסקיר משלים אשר המלצותיו לא שינו את הסדרי הראייה כפי שנקבעו לעיל.
.9 ביום 9.9.09 נשמעו ראיות בתיק .בין השאר נחקרו עדים שהביא האב "כמומחים" מטעמו. לא התרתי קבלת חוות דעתם כחוות דעת מומחה שכן הם לא נקבעו כמומחים מטעם בית המשפט, הם לא שוחחו עם שני הצדדים אלא עם האב בלבד ולכן נשמעה עדותם רק לעניין עמדתם התאורתית בעניין "משמורת משותפת".
10. באותו מועד התבקש תסקיר משלים.
11. ביום 28.10.09 הוגש לבית המשפט התסקיר המשלים ובו נקבע שחלוקת הזמנים בין ההורים תהייה במסגרת של שבועיים ימים כדלקמן :
"בשבוע אחד ,כשהילדים אצל האב בסוף שבוע, האב יפגוש בילדים בימי שני ורביעי כולל. באותו שבוע ייקח את הילדים ביום שישי מסיום הגן ועד יום ראשון בבוקר כשיחזירם לגן.
בשבוע השני כשהילדים לא לנים אצל האב, האב יפגוש בילדים בימי שני וחמישי מסיום הגן ועד למחרת בבוקר וכך לסירוגין ולחילופין"
המחלוקת שנותרה בין הצדדים האם צריכה להיקבע משמורת משותפת או לקבוע את אחד ההורים כמשמורן והאם יש מקום להרחיב את הסדרי הראייה בין האב לקטינים כך שיוצר שוויון מוחלט בחלוקת הזמנים של הילדים עם כל אחד מההורים.
טענות האם
1. הנתבע דורש משמורת משותפת אך למעשה לא הגיש כל תביעה בעניין זה אלא תביעה למשמורת. את עניין המשמורת המשותפת העלה בבית המשפט ובפני פק"ס.
2. הנתבע מנהל מאבק כפייתי וחסר פשרות בתובעת כדי לקבל משמורת משותפת על הילדים. הוא לא הפנים את פרידתם של בני הזוג.הוא מסרב לתת גט לתובעת ומשתמש בילדים במאבקו. גם פק"ס ציינה את התרשמותה מכך שהאב מביא לידי ביטוי את צרכיו שלו ולא את צרכי הילדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
