חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 8085-09-14 בנק לאומי עכו 10960 נ' סעדה

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום חיפה
8085-09-14
31.12.2014
בפני השופט:
אפרים צ'יזיק

- נגד -
תובע:
בנק לאומי עכו 10960
נתבעת:
היבא סעדה
החלטה
 

 

  1. העניין שבפני, בקשת הנתבעת למתן רשות להתגונן בפני התובענה.

     

  2. התובענה אשר הוגשה הינה תובענה בסדר דין מקוצר, ע"ס 50,593 ש"ח (נכון ליום הגשת התובענה), הנובעת מיתרת חובה בלתי מסולקת בחשבון בנק מס' 35783/25 אשר נוהל על שמה של הנתבעת אצל התובע. לפי דף היתרה אשר צורף לכתב התביעה, יתרת החוב מורכבת בעיקרה מיתרת חוב בהלוואה אשר צברה פיגור ניכר (סכום ההלוואה והפיגור – 48,778 ש"ח) ומקצתה יתרת חובה בעו"ש (1,815 ש"ח).

     

  3. הנתבעת הגישה בקשה למתן רשות להתגונן, במסגרתה הודתה בחיוב הכספי המוטל עליה, אולם העלתה טענה אחת בלבד: היא נטלה את ההלוואה על מנת לסייע להוריה, אולם בחלוף תקופה פוטרה מעבודתה ולא יכולה הייתה לעמוד בתשלומי ההלוואה (וכך נצבר הפיגור), ולטענתה התובע סירב לאפשר לה לפרוע את החיוב בתנאים הנוחים לה. הא ותו לא.

     

  4. לאור הטענה הנוגעת למישור של ניהול מו"מ, הוריתי לתובע להשיב לבקשה. על פי התשובה, הבנק עומד על כך כי הנתבעת הודתה בחיוב והודתה בצבירת הפיגורים כמו גם בהפרת ההסכם המאפשר העמדת מלוא החיוב לפירעון מלא, ויתר על כן, התובע הודיע כי ניהל עם הנתבעת מו"מ שלושה חודשים לפני הגשת התובענה, ללא הועיל, ואף הודיע חד משמעית כי הוא מוכן לצמצם בהוצאות ולהשיב את הנתבעת למסלול ההלוואה המקורי כנגד תשלום הפיגורים והוצאות מינוריות.

     

  5. ביום 20.11.2014 הוריתי לצדדים לבוא בדברים על מנת להסדיר נתון זה, לפי הודעת התובע, ומשלא נתקבלה הודעה, ניתנה החלטה ביום 17.12.2014 המורה כי ככל שלא יוגש הסדר בתוך 14 ימים, תינתן החלטה על בסיס כתבי הטענות. גם הפעם, לא נמסרה כל תשובה מטעם הנתבעת.

     

  6. לאחר בחינת כתבי הטענות, מצאתי כי אין צורך ואין הצדקה לקיים דיון בבקשה, בהיות הבקשה למתן רשות להתגונן ריקה לחלוטין מתוכן או מטענות שיש בהן כדי לבסס ראשית הגנה אפשרית.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>