- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ק 67465-12-15 דנוס נ' אסתיכנגי
|
תא"ק בית משפט השלום ירושלים |
67465-12-15
27.10.2016 |
|
בפני השופטת: מיכל שרביט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: הדר דנוס |
נתבע: דן אסתיכנגי |
| החלטה | |
|
1.לפניי בקשת הנתבע ליתן לו רשות להתגונן.
2. הנתבע מודה בחוב שנתבע על-ידי התובעת בהליך זה בסך 153,804 ₪ בניכוי סכומים ששולמו במזומן בסך נומינלי כולל של 14,200 ₪ (עמ' 6 ש' 8-3; עמ' 9 ש' 8-3); אלא שטענתו היא כי להבטחת אותו החוב ניתנו שני שיקים של אשתו, האחד על סך 80,000 ₪ והשני על סך 29,500 ₪, לגביהם נפתח תיק בהוצאה לפועל והתנגדות שהוגשה נדחתה. בקשתו לרשות להתגונן נשענת אם כן על הטענה כי מדובר בכפל הליכים באופן שאי מתן רשות להתגונן בהליך זה עלול להביא למצב בו יחויב פעמיים בגין אותו החוב.
3. התובעת העלתה טענות שונות וקשיים כאלה ואחרים. בין השאר טענה כי קיים מעשה בית דין בעניין השיקים של רעיית הנתבע לאחר שהתנגדותה בהליך לביצוע השטרות נדחתה; וכי אין לקבל את טענת הנתבע לפיה מדובר בשיקים לביטחון שעה שאלה חוללו והוחזרו על-ידי הבנק בסיבה של העדר כיסוי מתאים ולא ניתנה על-ידי הנתבע או אשתו הוראה לביטולם, ועניין זה אף לא נזכר בשורת תצהירי הנתבע בהם נטל על עצמו אחריות לחוב ולהתחייבויות שונות כמפורט בהם. אין מקום לבירור טענות אלה בשלב של מתן רשות להתגונן ודי בכך שמצאתי כי טענת הנתבע מקימה הגנה אפשרית מבלי צורך להידרש כעת לקיומן של ראיות להוכחתה. בהקשר זה אציין כי תצהירו של הנתבע שהוגש בתמיכה לבקשתו לרשות מפורט בצורה מספקת. על כן ובהתאם להלכה המושרשת זכאי הנתבע שיינתן לו יומו בבית המשפט.
4.עם זאת היות שהנתבע אינו חולק על קיומו של חוב בסך 153,804 ₪ נכון ליום הגשת התביעה, אלא שהוא טוען ששילם במזומן סכומים בסך נומינלי של 14,200 ₪ כמפורט בסעיף 5 לתצהיר שצורף כנספח ד' לכתב התביעה וכן טוען שהשיקים בסך נומינלי של 109,500 ₪ ניתנו כנגד החוב האמור ולא ניתן לנהל כפל הליכים, הרי שקמה לו טענת הגנה רק ביחס לשני הסכומים האחרונים ולגביהם ניתנת לו רשות להתגונן ויש לראות את תצהירו ככתב הגנה מטעמו. לגבי יתרת הסכום התובעת זכאית לפסק דין לטובתה.
5.המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, כ"ה תשרי תשע"ז, 27 אוקטובר 2016, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
