- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ק 56414-02-16 חמו נ' אהרונוביץ
|
תא"ק בית משפט השלום קריות |
56414-02-16
1.1.0001 |
|
בפני הרשמת: הבכירה יונת הברפלד-אברהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: מוטי חמו |
נתבעים: ברוריה אהרונוביץ |
| החלטה | |
|
1. לפני בקשה לביטול עיקולים זמניים שהוטלו ביום 29/2/16 ולחלופין לצמצום העיקולים.
2. לטענת המשיבה, הנתבעת, צו העיקול לא נמסר לה כדין ולפיכך פקע, ולחלופין מבוקש להותיר את העיקול שהוטל בחברת איילון היות ויש בו לכסות את סכום התביעה.
3. יצויין כי מלבד הטענה כי צו העיקול לא נמסר כדין, לא הועלתה כל טענה נוספת בבקשה ובתצהיר כגון לעניין הראיות המהוות את בסיס הבקשה וכן ההכבדה על פסק הדין, אולם המשיבה שמרה על זכותה להשלים טענותיה לאחר שתקבל לידה את מלוא הבקשה. עוד יצויין כי בדיון עצמו טענו שני הצדדים לעניין הראיות המהוות את בסיס התביעה וכן לעניין ההכבדה הצפויה על ביצוע פסק הדין ומשכך, החלטה זו תתייחס גם לטענות אלו.
4. לאחר שעיינתי בכתבי הטענות , שמעתי את עדותם הארוכה של הצדדים ואת סיכומי טענותיהם, מצאתי כי דין הבקשה לביטול העיקולים וצמצומם להידחות.
אי המצאתה כדין של הבקשה להטלת עיקול וצו העיקול:
5. ההחלטה לעניין הטלת העיקול ניתנה ביום 29/2/16 ויושמה ביום 1/3/16 לאחר מילוי תנאי ההחלטה . החל ממועד זה, היה על המבקש למסור את הבקשה וצו העיקול למשיבה תוך 3ימים לאחר מכן, דהיינו עד ליום 4/3/16 . מעיון במב-1 אכן כך היה והמסמכים התקבלו אצל ב"כ המשיבה ביום 4/3/16. מועד זה חל ביום שישי, אולם אין משמעות הדבר כי על המבקש היה להמציא את הבקשה תוך יומיים (דהיינו יום קודם) אלא ביום העבודה הבא לאחר מועד זה, ולפיכך נמסרו המסמכים במועד שנקבע בהחלטה.
6. טענה נוספת שעלתה היתה הטענה כי למעטפה שהומצאה לב"כ המשיבה צורפה הודעה למחזיק בלבד ולא הבקשה להטלת העיקול על נספחיה. בדיון היום, טען ב"כ המשיבה כי הוא או פקידה מטעמו פתחו את המעטפה ולא נמצאה בה הבקשה עצמה. המבקש נחקר לעניין זה וטען כי הוא בעצמו הכין את המעטפה , וצרף את 2 הבקשות להטלת עיקולים זמנים וההחלטה מיום 29/2/16.
7. משלא צורף תצהיר מטעם פקידת ב"כ המשיבה ואף לא מב"כ המשיבה עצמו, אשר ממילא אינו זוכר מי קיבל את המעטפה ופתחה (עמוד 11 לפרוטוקול שורה 9), ומשלא נסתרה עדותו של המבקש, אין לי אלא לקבל את עדותו כי למעטפה צורפו הבקשות להטלת עיקולים וצו העיקול עצמו, ומשכך דין הבקשה לביטול העיקול מסיבה זו, להדחות.
ראיות מהיימנות כלאורה:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
