תא"ק 49272-12-15 אוזן נ' זגרון
|
תא"ק בית משפט השלום באר שבע |
49272-12-15
20.2.2016 |
|
בפני הרשמת הבכירה: ליאורה וינשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: עירון אוזן |
נתבעים: יהודה מנחם זגרון |
| החלטה | |
1. התביעה בתיק זה הוגשה בסדר דין מקוצר, בעתירה לתשלום הפרשים בין מה ששילם הנתבע לתובע בגין ברזל שפירק מחצריו ובין מה שהיה אמור לשלם לו, בגין הוצאות שהוציא התובע לשם השלמת עבודה שהיה על הנתבע לבצע, הפרשים בין מה שקבל בגין הברזל שפירק הוא עצמו ומכר ומה שהיה אמור הנתבע לשלם לו – ותשלום בגין עגמת נפש שהוסבה לתובע כתוצאה ממעשיו או מחדליו של הנתבע, לכאורה.
.2לטענת המבקש/הנתבע בבקשה דנן, אין התביעה רואיה להתברר בסדר דין מקוצר, בשל כך שסכום התביעה כולו אינו קצוב ולא קיים הסכם בכתב בין הצדדים היכול להוות ראשית ראיה, כנדרש בסעיף 202(1)(א) ו-203 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984.
.3מעיון בנספחים שצורפו לכתב התביעה עולה כי מדובר בחשבונית אותה הוציא התובע לטובת הנתבע ותעודת משלוח עליה רשם כמה קבל מהנתבע על חשבון סכום אותה חשבונית. כמו כן מדובר בחשבונית מצד ג' בגין אותן הוצאות, האמורות לעיל, שהוציא התובע עקב מחדלו של הנתבע וכן חשבוניות בגין כספים שקבל עבור מכירת הברזל שנותר בחצריו לצדדי ג. בנוסף נמצא בין המסמכים שצורפו ם פתק מטעם הנתבע, כביכול, בו מתחייב הנתבע להשלים את העבודה (יצויין כי התובע אינו עותר להשלמת העבודה אלא לנזקים שנגרמו לו עקב אי השלמתה) לאחר שחלה. אין הפתק מפרט את מהות ההסכם בין הצדדים. אכן, בכתב התביעה עצמו נאמר במפורש כי ההסכם שנכרת בין הצדדים הינו הסכם בעל פה. יצויין גם כי כרבע מסכום התביעה הינו בגין עגמת נפש שנגרמה לתובע, דהיינו מדובר בסכום שאינו מוסכם בין הצדדים, אינו קצוב - ויש להוכיחו.
4.בתאק (מחוזי חיפה) 31247/03/15 שיל"ת תמ"א 38 בע"מ נגד זערורה קסדר נדל"ן בע"מ, נקבע, מפי כב' השופטת עפרה אטיאס, כי – "די בכך שחלק מן התביעה אינו ראוי להידון בסדר דין מקוצר, כדי לפסול את כל התביעה מלהידון בסדר דין מקוצר. ראו: ר"ע 192/84חברת אבגד בע"מ נ' סולל בונה בע"מ, פ"ד לח(2) 581 (1984)."
5.כאמור התובענה שבפני אינה כולה לסכום קצוב ואף אינה נתמכת בראשית ראיה לעניין הסכומים הנתבעים בה על כן אינה ראויה להידון בסדר דין מקוצר ולנתבע זכות למתן גישה לערכאות ולהגשת כתב הגנה.
6.אשר על כן, אני מורה על מחיקת הכותרת "בסדר דין מקוצר" מכתב התביעה. על התובע להתאים את כתב התביעה לכתב תביעה בסדר דין מהיר וזאת תוך 30 יום מהיום. על הנתבע להגיש כתב הגנתו בסדר דין מהיר תוך 45 יום מקבלת כתב התביעה של התובע. החלטה בדבר סדרי הדין תשלח לצדדים בנפרד.
7. התובע ישלם הוצאות בקשה זו ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪ תוך 30 יום מהיום.
ניתנה היום, י"א אדר א' תשע"ו, 20 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|