תא"ק 4886-03-14 בנק הפועלים בע"מ נ' פרץ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום בחדרה |
4886-03-14
21.7.2014 |
|
בפני הרשם: שמעון רומי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים/נתבעים: 1. אליהו פרץ 2. ורדית פרץ 3. רחמים מלול |
משיב/תובע: בנק הפועלים בע"מ |
| החלטה | |
ביום 8/5/2014, באין בקשת רשות להתגונן, ניתן לבקשת התובע פס"ד.
קדמה לכך, בקשה מוסכמת מיום 6/4/2014, למתן ארכה בת 20 ימים לשם הגשת בר"ל, אשר נתקבלה בו ביום.
ביום 8/6/2014 הגישו הנתבעים בקשה דחופה לביטול פסה"ד ולמתן רשות להתגונן (הבקשה מחזיקה 48 עמודים).
הבקשה עותרת לביטול פסה"ד מחובת הצדק, באשר לא בוצעה למבקש 4 המצאה כדין של כתב התביעה. ביחס למותר הנתבעים עותרת הבקשה לביטול פסה"ד עפ"י שיקול דעת, באשר יש להם "הגנה טובה מאוד כנגד התביעה". טיבה של אותה הגנה טובה, מובהר בבקשה באמצעות הקביעה, לפיה, החייבים העיקריים משלמים את ההלוואה עוד משנת 2012 והתובע הטעה את ביהמ"ש הטעייה חמורה כאשר נמנע מלציין בבקשה למתן פס"ד בהעדר הגנה, כי המבקשים 1 ו-2 שילמו למשיב כ 19,000₪ על חשבון ההלוואה ומכאן שפסה"ד אינו נכון.
הבקשה מציינת, כי ההחלטה מיום 6/4/2014 המקנה לנתבעים ארכה מוסכמת בת 20 יום, הומצאה לב"כ המבקשים ביום 10/04/2014. מכאן (בשים לב לפגרת הפסח) היו אמורים המבקשים להגיש הבקשה מטעמם, עד יום 8/5/2014).
ביום 6/5/2014 מציינת הבקשה, נפגעה אשתו של ב"כ המבקשים בתאונת דרכים. כל הנימוקים הללו עפ"י האמור בבקשה מצדיקים את ביטול פסה"ד ומתן הרשות להתגונן.
המבקשים מדגישים, כי הגשת הבקשה למתן פס"ד בהעדר הגנה ביום 7/5/2014 נגועה בחוסר תום לב באשר ניתנה עוד בטרם נסתיימה הארכה.
הבקשה נסמכת בתצהירו של הנתבע 1 (אליהו פרץ) המצהיר, כי הוא עושה תצהירו בשמו ובשם מותר הנתבעים וכן בתצהירו של הנתבע 4 (ככל הנראה לח"מ המשמש כב"כ ארבעה הנתבעים).
בתצהיר ב"כ הנתבעים מוצהר על ידו, כי כתב התביעה לא הומצא לו, כי חתימתו הנחזית להיות על אישור המסירה כלל אינה חתימתו וכן, כי הינו אחד מהערבים להלוואה נשוא כתב התביעה.
מוצהר גם, כי כל העת התקיים דיאלוג בין הצדדים, במגמת פשרה.
תשובת התובע מיום 30/6/2014 (מחזיקה 35 עמודים) כוללת גם 4 אישורי מסירה ו- 4 תצהירי מוסר מהם עולה, ולו לכאורה, כי לכל אחד מן הנתבעים נמסר כתב תביעה ביום 5/3/2014 (לנתבע 4 הומצא כתב התביעה עפ"י אישור המסירה ותצהיר המוסר ביום 6/3/2014 – ש.ר).
ביחס לנתבע 4, ב"כ הנתבעים, אישור המסירה נושא את חתימת המקבל ותצהיר המוסר מציין, כי היא נמסרה לידיו של הנתבע 4.
הנתבעים 1-3 כלל אינם טוענים דבר לעניין המצאת כתב התביעה ואילו את טענת הנתבע 4 מציע התובע לדחות, הואיל ומעצם הגשת הבקשה להארכת מועד מודה הוא, כי הייתה המצאה כדין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|