- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פלוני נ' הראל חברה לביטוח בע"מ
|
תא"ק בית משפט השלום הרצליה |
43934-02-17
18.3.2018 |
|
בפני הרשמת הבכירה: ענת דבי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: הראל חברה לביטוח בע"מ |
המשיב: פלוני |
| החלטה | |
1. התביעה דנן הינה תביעה כספית על סך 32,400 ₪, שהוגשה בסדר דין מקוצר.
בכתב התביעה נטען כדלקמן:
התובע (להלן: "המשיב בבר"ל") המשיב בן 27, נפגע באסון סופת השלגים שארע ברכס האנפורנה שבנפאל בחודש אוקטובר 2014. במהלך טיפול על רכס האנפורנה נקלעה קבוצת מטיילים, ביניהם המשיב, לסופת שלגים קשה. המשיב הצליח להינצל, חולץ וחזר לארץ, אולם עקב תנאי מזג האוויר והקור העז, סבל המשיב מכוויות קור חמורות בשתי כפות ידיו. בשל כך, נאלצו הרופאים לקטוע את כל אצבעות ידיו.
המבקשת ביטחה בכל הזמנים הרלבנטיים לתביעה זו את המשיב בפוליסת ביטוח סיעוד קבוצתי למבוטחי קופ"ח כללית, הכוללת בין היתר כיסוי ביטוחי במקרה סיעודי.
פוליסת הביטוח קובעת כי מבוטח הנמצא במצב סיעודי, זכאי לגמלת סיעוד בני 72 חודשים. בהתאם לפוליסת הביטוח סכום התגמול החודשי למבוטח סיעודי השוהה בביתו הינו בסך 5,400 ₪, נכון למועד הגשת התביעה.
בהתאם לתנאי הפוליסה, מוגדר המבוטח כבעל צורך סיעודי אם איננו יכול לבצע בעצמו לפחות 3 מתוך 6 הפעולות הבאות:
לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ ולהתגלח, לאכול ולשתות, לשלוט על סוגרים ולהתנייד ללא עזרה ממקום למקום.
בכתב התביעה נטען, כי החל מחודש מרץ 2015 לפחות, מצוי המשיב במצב סיעודי כהגדרתו בפוליסה והוא זקוק לעזרה בפעולות יומיומיות. בשל כך, קבע המוסד לביטוח לאומי לתובע נכות בשיעור 78% ואישר את זכאותו לקצבת שירותים מיוחדים בשיעור 112%.
ביום 19.8.15 ו – 26.12.16 אישרה אחות קופ"ח כי המשיב מצוי במצב סיעודי וזקוק לעזרה בפעולות, הלבשה, רחצה ואכילה.
ביום 5.3.15 נבדק המשיב ע"י ד"ר אנא סז'ין, מומחית ברפואה פיזיקאלית ושיקום מטעם המבקשת אשר קבעה כי המשיב זקוק לעזרה בהלבשה, רחצה ואכילה. בהתאם לקביעת הרופאה, אישרה המבקשת את תביעה למשך שישה חודשים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
