- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ק 42883-06-16 אלון רבוע כחול ישראל בע"מ ואח' נ' ריטייל 3000 קמעונאות בע"מ ואח'
|
תא"ק בית המשפט המחוזי לוד |
42883-06-16
7.12.2016 |
|
בפני השופטת: הלית סילש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. אלון רבוע כחול ישראל בע"מ 2. ייבו אינטרנשיונל בע"מ |
נתבעים: 1. ריטייל 3000 קמעונאות בע"מ 2. רונן לוי |
| החלטה | |
1. לפני בקשת הנתבעים להורות על ביטול פסק הדין אשר ניתן בהעדר בתוך 16.11.16.
2. במסגרת הבקשה טענו הנתבעים כי לא היה מקום למתן פסק הדין בהעדר, וזאת מקום בו התובעים והנתבעים ניהלו ביניהם משא ומתן אשר מטרתו הייתה לייתר את הצורך בניהול ההליך, לרבות על דרך של החלפת טיוטות הסכמי פשרה, וכי העדר ההודעה על קיומו של המשא ומתן נבע מהעדר הסכמה של התובעים לעניין זה.
3. במסגרת התגובה לבקשה, טענו התובעים כי אין בבקשה כדי הסבר המניח את הדעת לאי הגשתה של בקשת רשות להתגונן, כי המועד הנזכר על ידי הנתבעים כמועד האחרון להגשת בקשת הרשות להתגונן הוא מועד אשר נקבע על ידי הנתבעים עצמם, ללא קשר להחלטות בית המשפט וכי ממילא אין הבקשה עומדת בתנאי הוראות הדין לצורך ביטול פסק הדין וזאת הן לעניין נימוקי אי הגשת כתב הטענות במועד והן לעניין סיכויי ההליך. באשר למגעים בין הצדדים הוסיפו התובעים וטענו כי אלו נעשו מטעמים טקטיים בלבד, וכי הובהר לנתבעים כי לא יהא בהם כדי לגרוע מחובתם של הנתבעים להגיש את בקשת הרשות להתגונן.
4. במסגרת תשובתם, חזרו הנתבעים על הטענות אשר הועלו במסגרת הבקשה המקורית והוסיפו וטענו כי הגנתם מבוססת מאוד, אלא כי הם בחרו שלא לפרטה במסגרת הבקשה משיקולים של יעילות בניהול המשא ומתן. לגופו של עניין נטען על ידם כי אין תחולה לסעיף השיפוי במקרה דנן, נוכח מהותו ותוכנו של פסק הדין אשר מהווה בסיס להגשתה של תביעה זו. עוד נטען כי איזה מהסכומים כבר קוזזו, וממילא מדובר בפסק דין שאינו חלוט. לשיטת הנתבעים, נוכח חוסר תום הלב של התובעים בעצם הגשתה של בקשה זו, לא אך שיש להורות על ביטולו של פסק הדין, אלא כי יש לחייב את התובעים בהוצאות בקשה זו.
5. לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים ובהינתן הוראות הדין ופסיקתו של כב' בית המשפט העליון, באתי לכלל מסקנה כי יש להורות על ביטולו של פסק הדין, תוך חיוב הנתבעים בהוצאות התובעים. טעמיי להלן;
6. כפי שציינו שני הצדדים במסגרת הודעותיהם לבית המשפט, שאלת ביטולו של פסק דין אשר ניתן בהעדר הגנה, נבחנת תוך מתן הדעת לשתי סוגיות מרכזיות, הטעם בגינו לא הוגש כתב הטענות וסיכויי ההליך.
7. באשר לטעם בגינו לא הוגשה בקשת הרשות להתגונן, אין לי אלא להצטער על דרך התנהלות הנתבעים, באשר מצאתי אותה רצופת מחדלים.
כפי שצוין במסגרת פסק הדין, הנתבעים הגישו בקשה לארכה להגשת בקשת הרשות להתגונן עד ליום 15.10.16, אלא כי ניתנה החלטה על פיה תידון הבקשה אך כנגד קבלת עמדת הצד שכנגד. על אף ההחלטה לא הוגשה בקשת רשות להתגונן והנתבעים לא הציגו את עמדת הצד שכנגד.
בהמשך, הוגשה בקשה למתן פסק דין בהעדר, שאז הוגשה בקשה נוספת של הנתבעים למתן ארכה, אשר מטעמים לא ברורים לא הועברה לעיוני, וממילא לא ניתנה בה החלטה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
