- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ק 35771-06-14 הגרעין בעמ נ' ד.ע.ד גידולים חקלאיים בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
35771-06-14
15.12.2014 |
|
בפני השופטת: הדס פלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המשיבה: הגרעין בע"מ |
המבקשים: 1. ד.ע.ד גידולים חקלאיים בע"מ 2. זקי לוי 3. סיגלית לוי |
| החלטה | |
|
1.זוהי בקשת רשות להגן של הנתבעים (להלן - "המבקשים"), כנגד תביעה שהגיש התובעת (להלן-"המשיבה") בסדר דין מקוצר על סך 290,030 ₪.
2.המשיבה עוסקת בשיווק ומכירה של ציוד לחקלאות ולגינון ובעלת רשת חנויות ארצית. המבקשת 1 עוסקת בגידול ושיווק ענבים בכרמי מושב שקף. המבקש 2 הינו בעלים ומנהל של המבקשת 1. ההמבקשת 3 היתה בת זוגו של המבקש 2. עפ"י הנטען בכתב התביעה נחתם בין הצדדים ביום 7.6.2010 הסכם לפיו מכרה המשיבה למבקשת 1 מוצרים שונים. ההסכם לא צורף. המבקשים 2 ו-3 חתמו על ערבות לחובות המבקשת 1 עד לגובה של 150,000 ₪ (נספח ב' לכתב התביעה). בתאריך 10.4.2013 חתם המבקש 2 על כתב ערבות ללא הגבלה בסכום לאחר שהמשיבה ביקשה להגדיל את היקף ערבותו (נספח ג' לכתב התביעה).
עפ"י הנטען בכתב התביעה חייבת המבקשת 1 למשיבה סך 290,030 ₪, זאת כפי שעולה מכרטסת הנהלת חשבונות, נספח ד' לכתב התביעה. להסדרת חובה מסרה המבקשת 1 למשיבה שתי המחאות ע"ס 115,500 ₪ ו-88,510 ₪ (נספח ה' לכתב התביעה). ההמחאות לא הוצגו לפרעון וזאת לבקשת המבקשת אשר מסרה למשיבה, תחתן, עשרה שיקים ע"ס 30,000 ₪ כל אחד, למועדי פרעון החל מחודש ינואר 2014 ועד חודש אוקטובר 2014 (נספח ו' לכתב התביעה). השיק הראשון כובד ואילו ארבעה שיקים נוספים, לחודשים פברואר-מרס-אפריל ומאי 2014 חוללו בהעדר כיסוי מספיק.
3.הבקשה נתמכת בתצהיר המבקשים 2 ו-3. המבקשים לא התייצבו לדיון בבקשה, אף שבקשתם לדחיית הדיון בגין מצבו הבריאותי של המבקש 2, נדחתה בהחלטה מיום 11/4/14 בהעדר אסמכתא רפואית. גם בדיון היום לא הציג בא כוחם אסמכתא רפואית.
המבקשת 3 לא התייצבה ולא ניתן כל הסבר מניח את הדעת לאי התייצבותה.
ב"כ המשיבה הודיע בפתח הדיון כי בהעדר התייצבות המצהירים, ומאחר שהבקשה אינה מגלה כל הגנה, הוא מוותר על חקירת המצהירים.
ב"כ הצדדים סיכמו טענותיהם בע"פ.
טענות המבקשים:
4.בתצהיר המבקש 2 נטען כי המבקשת 1 ניהלה אצל המשיבה חשבונות במשך כ-13 שנים; המשיבה באופן חד צדדי ובניגוד לשנים קודמות, חסמה את קווי האשראי של המבקשים. בין הצדדים נוצר הסכם שאינו כותב לפיו יתאפשר למבקשת 1 לצרוך אשראי חריג באופן ניכר מקווי האשראי שהעמידה המשיבה לרשותה. הלכה למעשה עמדה המשיבה לצד המבקשים לאורך עונת הגידול כאשר המבקשים מצדם מכסים את חריגות האשראי בתום העונה. המבקשים פנו פעמים רבות אל המשיבה בבקשה לתקן את החשבונות בהם חויבו ביתר, אולם המשיבה התעלמה מכל הפניות. מדובר בחיובים אשר נעשו ללא תעודות משלוח חתומות וניתן יהיה לבסס טענה זו בהליך גילוי מסמכים. שינויים פרסונליים אצל המשיבה הם אשר גרמו למשיבה להפסיק באופן חד צדדי את האשראי במהלך העונה. המשיבה חייבה את חשבונות המבקשים בריבית נשך בניגוד לתנאי ההסכם. למבקשים טענות קיזוז רבות כנגד המשיבה בגין נזקים אשר גרמה להם ואלו יתבררו בתיק העיקרי במסגרת הליך גילוי מסמכים, חקירות וחוות דעת מומחים. חסימת דרכי המבקשים לבירור עובדתית ומעמיק בטענות הקיזוז ימנע מהם כניסה לשערי בית המשפט.
5.בתצהיר המבקשת 3 נטען כי המבקשת ערבה אישית לפרעון חובות המבקשת 1 עד גובה של 50,000 ₪. תצהיר המבקשת 3 זהה בעקרו לתצהיר המבקש 2. המבקשת 3 מצהירה כי העובדות ידועות לה מבעלה המבקש 2.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
