תא"ק 30822-01-16 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' שחף שליו שיווק והפצה בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום נצרת |
30822-01-16
10.8.2016 |
|
בפני השופט: הבכיר שכיב סרחאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: בנק לאומי לישראל בע"מ עו"ד יאיר אבני ואח' |
הנתבעים: 1. שחף שליו שיווק והפצה בע"מ 2. אסתר (אתרי) דקטישווילי 3. ציון יעקב נחמיאס עו"ד עימראן חרבג'י |
| החלטה | |
|
התובע הגיש ביום 17.1.2016 כנגד הנתבעים כתב תביעה בסדר דין מקוצר על סך 653,768 ₪ (בבית משפט השלום בחיפה). בקשה למתן רשות להתגונן הוגשה ביום 9.2.2016. תגובה לבקשה הוגשה ביום 28.2.2016. ביום 28.2.2016 ניתנה החלטת הרשם הבכיר ניר זיתוני (שלום- חיפה), לפיה אין צורך בדיון פרונטלי כדי להכריע בבקשת הרשות להתגונן. תשובה לתגובה הוגשה ביום 27.3.2016. ביום 30.3.2016 הועבר הדיון בתיק לבית המשפט במחוז צפון.
כעת מונחת לפני בקשת התובע למתן החלטה בבקשת הרשות להגן.
הלכה לעניין מתן רשות להתגונן היא, כי די בטענת הגנה אפשרית כדי להעניק רשות להתגונן. מטרת הליך סדר דין מקוצר היא למנוע דיון בתובענה רק אם ברור שאין לנתבע כל סיכוי להצליח בהגנתו (ראו: ע"א 3374/05 אליהו אוזן נ' בנק איגוד לישראל בע"מ (לא פורסם, מיום 1.5.2006)). רשות להתגונן תינתן גם לנתבע שההגנה בפיו דחוקה והסיכוי שהתביעה נגדו תידחה נמוך. בקשת רשות להתגונן מפני תביעה תידחה רק באותם מקרים נדירים בהם נראה כי הגנת הנתבע, המבקש רשות להתגונן, נעדרת בסיס והיא בבחינת "הגנת בדים" (ראו: ע"א 9654/02 חב' האחים אלפי בע"מ נ' בנק לאומי לישראל, פ"ד נט (3), 41 (2004)).
תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אמנם קובעת כי החלטה בבקשת רשות להתגונן תינתן "על יסוד הבקשה וחקירת המצהיר", יחד עם זאת התקנה מוסיפה וקובעת כי בית המשפט רשאי, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לדחות בקשת רשות להתגונן "על יסוד הבקשה בלבד".
במקום בו די בבקשה עצמה כדי ללמוד על כך כי לנתבע יש טענת הגנה אפשרית, אין הצדקה לבזבוז זמן שיפוטי הכרוך בדיון בבקשת רשות להתגונן ובחקירת המצהירים מטעם הנתבעים.
לאחר בחינת הנטען בבקשה ועמדות הצדדים ועל האמור בהחלטה מיום 28.2.2016, נראה כי עסקינן בטענות הגנה שראוי לבררן בהליך משפטי מלא. לנתבעים הזכות לבקש לחקור את המצהירים מטעמם בטרם תיתן החלטה בשאלת מתן הרשות להתגונן. ומשכך- לא מצאתי מקום להיעתר, בשלב זה, לבקשה.
בהתאם להחלטה מיום 15.6.2016, התיק נקבע לדיון בבקשת רשות להגן ליום 30.10.2016 שעה 9:30.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ו' אב תשע"ו, 10 אוגוסט 2016, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|