תא"ק 24935-10-14 בנק מרכנתיל דיסקונט טמרה 17614 נ' מג'דוב
|
תא"ק בית משפט השלום חיפה |
24935-10-14
8.2.2015 |
|
בפני הרשמת: הבכירה ליאת דהן חיון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: עלי מג'דוב |
משיב : בנק מרכנתיל דיסקונט טמרה 17614 |
| החלטה | |
|
בפניי בקשה למתן רשות להתגונן בפני תביעה כספית ע"ס 160,187 ₪.
טענות המבקש :
החייב העקרי הגיע להסדר עם המשיב וזאת בעקבות הליכי הוצל"פ שננקטו כנגדו. במסגרת ההסכם שילם החייב כספים רבים על חשבון החוב תוך שקרן החוב בתיק ההוצל"פ לא עודכנה.
זאת ועוד, המשיב לא שלח מכתבי התראה או תזכורת כלשהי לאחר החתימה על מסמכי הערבות , תוך שהגיע עם החייב העקרי להסדרים ומבלי לקבל את אישור המבקש מכח ערבותו.
יתרה מזאת , החייב העקרי הגיש בקשה להסדר נושים בהתאם לסעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל וההסדר אושר לאחר קבלת הנושים. מכאן , ככל והחייב יעמוד בתשלומים בהתאם להסדר אזי יופטר מחובו ובהתאמה יופטרו הערבים.
מבלי לפגוע באמור טוען המבקש כי המשיב פועל בחוסר תום לב תוך שעושה שימוש לרעה בהליכים משפטיים ומנסה להתעשר על חשבון המבקש.
טענות המשיב:
המדובר בבקשה כללית , בלתי מפורטת וגדושה בטענות שלוקטו מן האויר אשר תכליתן לאפשר למבקש לחמוק מפירעון חובו , ומכאן דינה להידחות.
תצהירו של המבקש נעדר פירוט כנדרש ובהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, תוך שהיעדר פירוט זה אף מצביע על היעדר הגנה אפשרית ולו בדוחק.
לגופן של הטענות – המבקש חתם על ערבות להסכם פשרה שנחתם בין המשיב לחייבים העקריים כמפורט בכתב התביעה. קרן החוב בתיק ההוצל"פ הקוטנה בהתאם לתשלומים אותם שילם החייב העקרי. ההסדר הופר על ידי החייבים תוך שהתשלום האחרון בוצע ביום 206.14.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|