חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 2249-10 מקורות חב' מים בע"מ נ' תירוש מושב עובדים של הפועל המזרחי התיישבות

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
2249-10
31.12.2014
בפני הרשם:
אורי פוני

- נגד -
התובעת::
מקורות חב' מים בע"מ
הנתבעת:
תירוש מושב עובדים של הפועל המזרחי להתיישבות
החלטה

1.התובעת הגישה תביעה כספית בהליך של סדר דין מקוצר כנגד הנתבעת ע"ס של 552.929 ₪, וזאת בגין חוב עבור צריכת מים.

2.על פי הנטען בכתב התביעה, חרגה הנתבעת מכמות המים שהוקצבה לה בהתאם לתנאי רישיון שהוצא על ידי רשות המים באמצעות התובעת.

3.בשנת 2005 פנתה הנתבעת לרשות המים בבקשה לבטל את החוב, ככל שהוא מתייחס לשנת 2002, אך בקשתה נדחתה.

אף בגין שנת 2003 ניתן אישור הנדרש על פי הדין לגבות תשלום מיוחד לגבי שנה זו.

4.משלא נפרעו החובות על פי דרישות כדין שהופנו אל הנתבעת, הוגשה התביעה.

בסעיף 16 לכתב התביעה פירטה התובעת את רכיבי החוב המתייחסים לשנים 2002-2003.

5.הנתבעת הגישה הן בקשה למחיקת כותרת והן בקשה לרשות להגן. התצהיר שניתן בתמיכה לבקשה לרשות להגן הינו של מר בנימין מלכא, אשר מכהן כחבר ועד אצל הנתבעת, ובזמנים הרלבנטיים ליצירת החוב כמפורט בכתב התביעה שימש כיו"ר ועד הנתבעת.

באשר לבקשה למחיקת כותרת, טוען ב"כ הנתבעת כי ההליך בו נקטה התובעת אינו עומד בדרישות הדין.

לגרסתה, התובעת לא הביאה במסגרת כתב התביעה ראשית ראיה בכתב להוכחת עילות כתב התביעה. דהיינו, לא הביאה כל ראיה כי שילמה את התשלום המיוחד לשנים 2002-2003 לרשות המים. לשיטתה, היה על התובעת לשלם את התשלום המיוחד בתוך 15 יום מיום שקיבלה הודעה על החוב ממנהל רשות המים. בידי הנתבעת אין כל מידע האם התובעת אכן שילמה את התשלום המיוחד ובמועד שכן לא הביאה כל ראיה לכך.

עוד נטען כי סכום התביעה אינו סכום קצוב. כמו כן, נטען כי סכום התביעה גבוה מהסכומים אותם קבע מנהל רשות המים.

באשר לבקשה לרשות להתגונן, טוענת הנתבעת את הטענות הבאות:

ראשית, ביום 4.11.84 נחתם הסכם בין הצדדים להספקת מים שנתית לצרכי הנתבעת הן לייצור חקלאי והן לצרכי מלאכה ושירותים. הסכם זה פעל במשך שנים, התובעת, למרות שהיתה מוטלת עליה החובה לעדכן את הנתבעת בכל שנה מהי ההקצבה השנתית, לא טרחה לעשות כן. יתרה מכך, לגבי שנת 2002 לא הודיעה לו התובעת כי קיימת חריגה מההקצבה השנתית ואף לא התריעה בפניה כי לאור צריכת המים היא עומדת לעבור את המכסה שהוקצבה לה. במחדלה זה גרמה לחריגה מההקצבה השנתית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>