תא"ק 13036-08-14 פינאטס ישראלי בע"מ נ' מרינה חברה לייבוא מזון בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום ראשון לציון
13036-08-14
11.8.2014
בפני הרשמת הבכירה:
רנה הירש

- נגד -
המבקשת:
פינאטס ישראלי בע"מ
המשיב:
ג'פרי הק
החלטה
 

על יסוד האמור בבקשה, לאחר עיון בתובענה, בבקשת המבקש למתן צו עיקול זמני, בתצהיר התומך בה ובנספחיה; ובהתאם לתקנות 362, 366 ו- 374 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות"):

ולאחר ששקלתי את הנזק שיגרם למבקש אם לא יינתן צו העיקול הזמני לעומת הנזק שיגרם למשיב אם יינתן צו העיקול הזמני; את הנזק העלול להיגרם למחזיק או לאדם אחר; אם הבקשה הוגשה בתום לב; ואם מתן הצו צודק וראוי בנסיבות העניין ואינו פוגע במידה העולה על הנדרש;

ולאחר ששוכנעתי, על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת התובענה; כי קיים חשש סביר שההשהייה שבקיום הדיון במעמד הצדדים תסכל את מתן הצו או תגרום למבקש נזק חמור; וכי אי מתן הצו עלול להכביד, לכאורה, על ביצוע פסה"ד - ניתן בזאת צו עיקול זמני כדלקמן:

1. ניתן בזה צו עיקול זמני על הנכסים הבאים/אצל המחזיקים כפי שאלה נרשמו בבקשה להטלת העיקול, כמפורט להלן (להלן: "הצו"):

א.מניות המשיב בחברה - המחזיקה 1 (כמפורט בסעיף 49א לבקשה).

ב.כספים ו/או זכויות כספיות של המשיב, הנמצאים בידי המחזיקים 2 עד 5 (כמפורט בסעיף 49ה לבקשה).

ג.כספים ו/או פקדונות, חסכונות, ניירות ערך או זכויות כספיות אחרות, המוחזקים בארבעה מבין הבנקים המנויים כמחזיקים 6-18 לבקשה. המבקש יבחר אצל איזה ארבעה מתוך כלל הבנקים המנויים כמחזיקים אלה, יבוצע העיקול.

העיקול יוטל ברישום בלבד ויוגבל לסכום של 410,000 ₪, צמוד למדד המחירים לצרכן הידוע בעת מתן הצו.

2. לא מצאתי כי יש מקום לעיקול נכסים נוספים, שאין כל וודאות שהם קיימים, לרבות זכויות בנכסי מקרקעין שעל פי הבקשה נמכרו לצדדים שלישיים, כספים בחשבונות בנק נוספים, ורכבים שלא ידוע פרטיהם, והכל כשאין וודאות אם קיימים כאלה. כמו כן, הנכסים הנזכרים בסעיף 19ז' לבקשה אינם מוגדרים דיים על מנת להצדיק מתן צו עיקול לגביהם.

ככל ששווי הנכסים שעוקלו לא יגיע לכדי סכום בו הוגבל העיקול, תוכל המבקשת לחזור ולבקש הטלת עיקולים נוספים, כאשר יהיה בידיה מידע באשר לנכסים ממשיים נוספים של המשיב.

3.מחובתה של המבקשת או בא כוחה, לוודא ערכם של הנכסים שעוקלו, על מנת שהעיקול לא יחרוג מהסכום שנקבע לעיל. עוקלו נכסים שערכם עולה על הסכום הקבוע לעיל, יפנה ב"כ המבקשת ביוזמתו לביהמ"ש, ויבקש ביטול העיקול על חלק מהכנסים שעוקלו, מעבר לסכום שהוגבל לעיקול.

4. הצו לא יחול על משכורת או קצבה ולא על חשבון עו"ש בו משולמת משכורת או קצבה. כמו כן, הצו לא יחול על חשבון עו"ש, חשבון חח"ד, סחורות, מלאי עסקי או על חומרי גלם. הצו ניתן בכפוף להוראות כל דין בדבר פטור מעיקול. בנוסף, העיקול לא יחול על חשבונות משותפים של המשיב עם אחרים, למעט משיבים נוספים.

5. תחילת תוקפו של הצו תהא עם הפקדתן של הבטוחות המנויות להלן על ידי המבקשת, ולא יאוחר מחלוף 7 ימים ממועד המצאת הצו לידי המבקשת או בא כוחה. ואלה הבטוחות שעל המבקשת להמציא:

5.1התחייבות עצמית ללא הגבלה בסכום (שהומצאה עם הגשת הבקשה בהתאם לתקנה 365 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות").

5.2 ערבות צד שלישי (שאינה תאגיד) בסך של 180,000 ₪ צמודה למדד המחירים לצרכן הידוע בעת מתן הצו.

5.3 ערבון כספי על סך של 40,000 ₪ או ערבות בנקאית בסכום זה צמודה למדד המחירים לצרכן הידוע בעת מתן הצו.

6. הבטוחות תשמשנה לפיצוי בגין כל נזק שיגרם למי שאליו מופנה הצו כתוצאה ממתן הצו, אם תפסק התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת. מימוש הבטוחות או החזרתן יהא כפוף להוראות תקנה 371 לתקנות.

7. העתק צו זה, העתק הבקשה ונספחיה בצירוף העתק כל המסמכים שהוגשו לביהמ"ש בהתאם לתקנות יומצאו למשיב תוך 3 ימים ממועד מסירת החלטתי זו למבקשת, שאם לא כן יפקע הצו. המשיב יהיה רשאי תוך 30 ימים מיום המצאת הצו, לבקש את ביטולו, ובלבד שבקשת הביטול תהא נתמכת בתצהיר לאימות העובדות שעליהן נסמכת הבקשה.

8. מכח סמכותי לפי סעיף 68(ג) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984, אני מורה כי הדיון בבקשה זו הוא בדלתיים סגורות. בהתאם לסעיף 70 לחוק הנ"ל, לא יפרסם אדם דבר על דיון זה ועל תוכנה של הבקשה בתיק דנן. איסור זה יפקע מעצמו כעבור 7 ימים ממועד נתינתו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>