- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ק 11240-05-13 המוסד לביטוח לאומי נ' ישיר איי.די.איי חברה לביטוח
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
11240-05-13
10.3.2015 |
|
בפני השופטת: מי-טל אל-עד קרביס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע : המוסד לביטוח לאומי עו"ד ברזילי |
הנתבעת : ביטוח ישיר איי.די.איי חברה לביטוח בע"מ עו"ד ברקוביץ |
| החלטה | |
(בבקשת התובע לתיקון כתב תביעה)
1. לפני תביעת שיבוב של המוסד לביטוח לאומי (להלן: "התובע") בגין גמלאות שונות ששילם לשארי המנוח שמזיה מרדכי, ז"ל אשר נהרג בתאונת דרכים ביום 1.6.06 (להלן: "המנוח" ו"התאונה" בהתאמה).
2. הנתבעת היא מי אשר ביטחה את השימוש ברכב בו נהג המנוח.
3. בין התובע לבין הנתבעת (וחברות ביטוח אחרות נוספות) נחתם הסכם לפיו התחייבה הנתבעת לפצות את התובע באותם מקרים שבהם היא אחראית לפצות נפגעים מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 ועשויה להיות אחראית לפצות את התובע מכוח סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995 (להלן: "ההסכם רב-השנים").
4.התביעה הוגשה בתאריך 6.5.13, ובהליך של סדר דין מקוצר. יסודה היה בעילה חוזית – אותו הסכם רב-השנים שבין התובע לבין הנתבעת, ונתבעו בה קצבת השאירים ששולמה ותשולם לשאירי המנוח, מענק לימודים וגמלאות שיקום.
5. בבקשת הרשות להתגונן (שמאוחר יותר הפכה לכתב הגנה), טענה הנתבעת, בין היתר, כי על חלק מהגמלאות לא חל אותו הסכם רב-השנים.
6.על רקע זה עותר התובע לתקן את כתב תביעתו ולהוסיף עליו עילה חלופית, סטטוטורית, זו שלפי סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה- 1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי") ביחס לאותן הגמלאות לגביהן טענה הנתבעת כי ההסכם רב-השנים אינו חל עליהן.
7. הנתבעת מתנגדת לבקשה. ראשית, בפיה טענת התיישנות. לדידה, עילת התביעה על פי הדין שצירופה מתבקש התיישנה עוד בתאריך 1.6.13, ואין לאפשר הוספתה עתה. תיקון שכזה יעניק לתובע יתרון בלתי-נאות שכן הוא יהיה למפרע, למועד בו לא התיישנה התביעה, בהכרח יגרום לה נזק שאינו ניתן לתיקון באמצעות פסיקת הוצאות. שנית, התובע לא צרף לבקשתו תצהיר לאימות הטענות העובדתיות אותן הוא מבקש להוסיף. שלישית, ההסכם רב-השנים הוא הסדר מוחלט, הוא חל על "תאונה" ועל הנובע ממנה, ולא על תשלום כזה או אחר בנפרד.
8.בתשובתו טען התובע כי העילה שלפי הדין לא התיישנה, שכן בנוסף לטענה בכתב התביעה המקורי כי בין הצדדים קיים הסכם, הועלתה האפשרות לתביעת שיבוב מכוח הדין. יתרה מכך, כתב התביעה צריך להכיל את כל העובדות המולידות את עילת התביעה, ואין כלל צורך לציין את סעיפי החוק. וכך, כל הפרטים לו נזקק התובע בתביעתו ממילא כבר מופיעים שם – פגיעת המנוח בתאונת דרכים, מספר הרכב הפוגע, מספר פוליסת הביטוח אצל הנתבעת, פטירתו של המנוח והסכומים ששולמו לשאיריו. אשר לתצהיר, התובע טוען כי על רקע טענותיו שהן טענות משפטיות לא היה צורך בתצהיר, אולם זה מוסף למען הזהירות.
דיון
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
