- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 9189-08-15 רגב נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום ראשון לציון |
9189-08-15
4.1.2017 |
|
בפני הרשמת: רבקה ארד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יהודה רגב |
נתבעת: מנורה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
רכב התובע בוטח בפוליסת ביטוח מקיף אצל הנתבעת. ביום 1.4.14 נהג התובע ברכב והיה מעורב בתאונה עם צד ג'. התובע הודה באחריותו לתאונה. הנתבעת טוענת להעדר כיסוי ביטוחי מאחר ולטענתה בעת התאונה רשיון הנהיגה של התובע לא היה בתוקף. מכאן תביעת התובע ע"ס 13,804 ₪, בהתאם לחוו"ד שמאי אשר צורפה לכתב התביעה ובניכוי השתתפות עצמית בהתאם לפוליסה.
עיקר טענות התובע
התובע טוען כי כ-3 חודשים לאחר התאונה, ביום 7.7.14, קיבל הודעה על התליית רשיון הנהיגה שלו עד שיסיים בדיקות רפואיות. טרם לכך, לא קיבל אף הודעה ממשרד הרישוי אודות התליית רשיון הנהיגה. לכן, בעת התאונה לא ידע על התליית רשיונו ועל הנתבעת ליתן כיסוי ביטוחי בהתאם לתנאי הפוליסה.
עיקר טענות הנתבעת
בתאריך 20.11.11 נשלח לתובע מכתב רשום ממשרד הרישוי המורה לו על חובתו לעבור קורס נהיגה בסיסי בעקבות צבירת 12 נקודות, אך אין בנמצא אסמכתא להמצאת הודעה זו. בתאריך 2.1.13 נשלח לתובע מכתב רשום נוסף, תזכורת והודעה על שלילה. המכתב נמסר ליעדו ביום 3.1.13. לכן, התובע ידע על חובתו לעבור קורס נהיגה בסיסי טרם אירוע התאונה ועל השלילה שבאה בעקבות כך, אשר היתה תקפה למועד האירוע.
מאחר והוראות הפוליסה קובעות כיסוי ביטוחי למי שנהג ברשיון נהיגה בתוקף בלבד, הרי שהאירוע אינו חוסה תחת כיסוי ביטוחי ולכן יש לדחות את התביעה.
דיון והכרעה
הוראת הפוליסה הרלוונטית בענייננו, אשר תואמת את הפוליסה התקנית, הינה:
"בני אדם הרשאים לנהוג ברכב יהיו אחד או יותר מהמפורטים להלן... ובתנאי שהם בעלי רישיון נהיגה בר-תוקף בישראל לנהיגת כלי רכב מסוג הרכב, או שהיו בעלי רישיון כאמור בתאריך כלשהו במשך 24 חודשים שקדמו לנהיגה ברכב ולא נפסלו מלקבל או מלהחזיק רישיון כזה על פי הוראות חיקוק, פסק דין, החלטת בית משפט או רשות מוסמכת אחרת...".
החלטה על התליית רשיון נהיגה ניתנת ע"י רשות הרישוי עפ"י סמכותה בסעיף 52 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] המסמיך את רשות הרישוי להתלות רשיון מטעמי בטיחות. סעיף 67 לפקודת התעבורה קובע כי החלטת ההתליה תכנס לתוקפה ממועד שהודע לנהג כי נפסל מלהחזיק ברשיון נהיגה:
"67. מי שהודע לו שנפסל מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה, וכל עוד הפסילה בתקפה הוא נוהג ברכב שנהיגתו אסורה בלי רשיון לפי פקודה זו, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתקפם, או מי שהודע לו כי נפסל מהחזיק ברשיון רכב וכל עוד הפסילה בתקפה הוא משתמש באותו רכב או מרשה להשתמש בו, או מי שנהג או הרשה לאחר לנהוג ברכב בניגוד להודעת איסור שימוש או צו איסור שימוש, דינו – מאסר שלוש שנים או קנס מאה אלף לירות, או שני הענשים כאחד.".
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
