חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 9062-04-13 ירחין נ' חושייה

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום ירושלים
9062-04-13
21.10.2015
בפני סגן הנשיא:
אברהם רובין

- נגד -
התובע:
אדוארד ירחין
הנתבע:
ג'אסר חושייה
החלטה
 

 

  1. לפניי בקשת הנתבע להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק דין בהעדר הגנה אשר ניתן כנגדו ביום 17/04/13, ובקשה לביטול פסק הדין.

     

  2. ההליכים

    מדובר בתביעה כספית על סך של 70,000 ₪. התובע טען בכתב התביעה כי הוא והנתבע הסכימו לרכוש ולהפעיל בשותפות רכב הסעות, וכי בהמשך להסכמה זו העביר התובע לנתבע סך של 46,500 ₪, אלא שהנתבע אשר היה אמור לרכוש את הרכב לא עשה כן והותיר את הכסף בידיו. התובע טוען כי עקב הפרת ההסכם נגרם לו נזק בסכום של 110,000 ₪, אך לצורכי אגרה הוא העמיד את תביעתו על סך של 70,000 ₪ בלבד. כתב התביעה הומצא כדין לנתבע ולאחר שזה לא הגיש כתב הגנה ניתן נגדו פסק דין על סכום של 70,000 ₪ בצירוף הוצאות בסך של 1,150 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪. פסק הדין אף הוא הומצא לנתבע ולאחר שהנתבע לא פרע אותו פתח נגדו התובע בהליכי הוצאה לפועל, במסגרתם הוא גבה מהנתבע, באמצעות עיקול משכורתו, סך של כ-25,000 ₪ בשישה תשלומים שהתקבלו החל בחודש מרץ 2014 וכלה בחודש אוגוסט 2014.

     

  3. הבקשות והתשובה

    רק לאחר כשנתיים מיום שניתן פסק הדין הגיש הנתבע את הבקשות שלפניי. בבקשותיו לא מכחיש הנתבע כי כתב התביעה ופסק הדין הומצאו לו אלא שלטענתו הוא: "אדם חסר השכלה המתגורר במחנה הפליטים בשועפט ואף לא פנה לקבלת ייעוץ לצורך הגשת כתב הגנה..." (סעיף 6 לבקשה). אשר לאיחור בהגשת הבקשה לביטול פסק הדין טוען הנתבע כי: "לא ידע על האפשרות להגיש בקשה לביטול פסק דין ולא ידע כיצד הוא יכול לעמוד על זכויותיו. רק כאשר המעביד של התובע נכנס לעובי הקורה והמליץ לו לטפל בעניין ולבקש את ביטול פסק הדין, פנה המבקש לייעוץ משפטי" (סעיף 7 לבקשה). לגופו של ענין טוען הנתבע כי סיכויי הגנתו טובים מפני שהוא: "לא קיבל ממנו (הכוונה מהתובע- א.ר.), כספים כלשהם וכל טענות התביעה בשקר יסודן", ומשום שהתובע: "לא יוכל להראות כל אסמכתא לקבלת (הכוונה היא למתן- א.ר.), כספים למבקש".

     

  4. בתשובתו לבקשה ציין התובע כי כבר עם הגשת התביעה צורף לה תצהיר גילוי מסמכים בו ציין כי קיימות ברשותו הקלטות של הנתבע. כמו כן צירף התובע לתשובתו תמלילים של הקלטות מהם עולה כי הנתבע מודה לכאורה שקיבל מהתובע סך של 37,000 ₪.

     

  5. בתשובה לתגובה הנתבע איננו כופר באמיתות התמלילים אלא הוא טוען כי עולה מהם שהתובע משך את הנתבע בלשונו וזה ענה בחיוב לכל מה שאמר לו התובע מתוך שראשו של הנתבע היה טרוד בעבודתו.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>