- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 9017-12-16 אבהר נ' אלימלך ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום פתח תקווה |
9017-12-16
5.12.2017 |
|
בפני השופטת: עדנה יוסף-קוזין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: ישי אבהר |
נתבעים: 1. אדם אלימלך 2. שירביט חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
1.עניינה של התביעה נזקי רכוש לרכב בגין תאונה מיום 07.09.16. בתביעה נתבעו נזק לרכב ושכר שמאי בסך של 3,393 ש"ח.
2.התובע מסר בעדותו כי הוא ואשתו ביקרו את הוריו אשר מתגוררים ברחוב בן זכאי 39. משם יצאו ברכבם, נסעו ברחוב בן זכאי, התובע האט לפני כיכר ואז שמע חבטה. רכב הנתבעים התנגש בחלק האחורי של רכב התובע. לדבריו, הספיק לנסוע כארבע דקות.
3.גב' אבהר מסרה גם היא בעדותה כי רכב התובע יצא מרחוב בן זכאי 39. לדבריה התאונה אירעה ברחוב בן זכאי מס' 60 או סמוך לכך וכי התובע הספיק לנסוע כשש דקות.
4.לדברי נתבע 1 בעדותו, רכב התובע יצא בפתאומיות מחנייה בצד הכביש ללא איתות וסטה לנתיב הנסיעה של נתבע 1. לדבריו, לא הייתה אפשרות לבלום ולכן הוא התנגש ברכב התובע. לדבריו, הורי התובע מתגוררים ברחוב בן זכאי 60, שם חנה רכב התובע.
5.מטעם הנתבעים העיד מר אלעד צוריאל, הולך רגל, אשר תמך בגרסת נתבע 1.
6.על פי תמונות הנזק וחוות דעת שמאי, רכב התובע נפגע במרכז חלקו האחורי של הרכב. מיקום הנזק תומך בגרסת התביעה. בנוסף, הדעת נותנת שאם רכב הנתבעים היה נוסע במהירות סבירה ורכב התובע היה יוצא מחנייה בפתאומיות, היה נגרם נזק בחלקו השמאלי של רכב התובע, אך על פי גרסת הנתבע עצמו רכב התובע היה כבר ישר בנתיב הנסיעה. נסיבות אלה תומכות שנתבע 1 נסע במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך.
7.לגרסת שני עדי התביעה, התובע הספיק לנסוע מספר דקות. בגרסה זו יש קושי משום שמדובר בנסיעה בקטע דרך בן 10 בתים בלבד. על אף האמור, במכלול הנסיבות, התביעה הוכחה במאזן ההסתברויות ולכן היא מתקבלת.
8.הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, את הסך של 3,393 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.
9.בנסיבות, אין צו להוצאות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
