- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 7576-12-13 אופרייט ליס בע"מ נ' זרדאב ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום רמלה |
7576-12-13
23.6.2015 |
|
בפני השופט: הישאם אבו שחאדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: אופרייט ליס בע"מ עו"ד אליאס פאנוס |
נתבעים: 1. מאיר זרדאב 2. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ עו"ד אביתר רייבי |
| פסק דין | |
1.התובעת הינה חברה להשכרת רכבים ואחד הרכבים שבבעלותה (להלן: הרכב) ניזוק במהלך תאונת דרכים שארעה בין הרכב לבין משאית שבה נהג הנתבע 1 (להלן: המשאית). הנתבעת 2 הינה המבטחת של המשאית.
2.מטעם התובעת העיד נהג הרכב במועד התאונה ואשר הסביר שהתאונה ארעה בתוך רחוב חד סטרי שמצידו השמאלי ישנם מספר מקומות חניה שמסומנים בפסים אלכסוניים. נהג רכב התובעת העיד כי הרכב עמד באחת החניות, כאשר חלקו האחורי בלט לכיוון הרחוב. בהמשך, המשאית נכנסה לרחוב, חלפה מאחורי הרכב ושפשפה את חלקו האחורי עם הפינה השמאלית קדמית שלה. מטעם הנתבעים העידו הנתבע 1 ובת זוגו שהיתה עימו ברכב. לטענתם, במהלך הנסיעה ברחוב במשאי שמעו מכה, המשאית נעצרה לאחר מטרים ספורים ולהערכתם הרכב נסע לאחור באופן פתאומי ופגע עם חלקו האחורי במשאית.
3.הנני מעדיף את גרסתו של נהג הרכב על פני גרסתם של הנתבע 1 ובת זוגו לגבי אופן קרות התאונה. הסיבה לכך היא כדלקמן: נהג הרכב טען שראה את אופן התרחשות התאונה; לעומת זאת, הנתבע 1 ובת זוגו טענו ששמעו תחילה את המכה ונעצרו בהמשך, וניסו לשחזר בדיעבד כיצד קרתה התאונה.
4.לפיכך, הנני קובע שהאחריות לגרם התאונה מתחלקת שווה בשווה בין שני הנהגים. אחריות נהג הרכב נובעת מהחניה של הרכב תוך הפרעה לתנועה. אחריות הנתבע 1 נובעת מהמשך נסיעה ברחוב למרות המקום הצר שנותר לו לעבור בו ועקב כך קרתה התאונה.
5.התובעת לא הביאה ראיות לעניין ימי ההשבתה של הרכב ועלות ההשבתה בגין כל יום. על כן, רכיב זה בתביעה דינו להידחות.
6.לאור כל האמור לעיל, הנתבעים 1 ו-2 ישלמו ביחד ולחוד לתובעת את הסכומים הבאים:
א.מחצית הנזק לפי חוות דעת שמאי, קרי מחצית הסכום של 17,786 ₪, וזאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 9.8.13 ועד למועד התשלום בפועל.
ב.מחצית מדמי השמאות, קרי מחצית הסך של 1,300 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 10.9.13 (מועד עריכת חוות הדעת) ועד למועד התשלום בפועל.
ג.אגרת בית משפט ושכר העד מטעם התובעת בסך כולל של 850 ₪.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
