- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 60086-12-13 דותן נ' בלום ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
60086-12-13
23.2.2015 |
|
בפני הרשם בכיר: אמיר צ'כנוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: תמר דותן |
נתבעים: 1. איתן יעקב בלום 2. גטהון אילין 3. יואב בקרמן 4. יפתח אל ראתה |
| פסק דין | |
1.פסק דין זה עניינו תביעה לביצוע שטר חוב ע"ס 36,000 ש"ח, שהוגשה במסגרת תיק הוצל"פ מס' 0109604530, כנגד הנתבעים 1 ו-2 עושי השטר, ובערבות הנתבעים 3 ו-4.
שטר החוב ניתן במסגרת חוזה שכירות שנערך בין התובעת לבין הנתבעים 1 ו-2 (להלן: "השוכרים"), כשטר בטחון להבטחת התחייבויות השוכרים אשר שכרו מהתובעת את דירה הנמצאת ברח' פרישמן 38 ת"א (להלן: "הדירה").
2. ביום 31.1.13 נחתם ע"י השוכרים מסמך לפיו התחייבו לשכור את הדירה החל מיום 1.2.13 בדמי שכירות חודשיים של 6900 ₪. עוד הוסכם כי חוזה שכירות ייחתם בין הצדדים עד ליום 12.2.13 ולאחר שיאותר על ידי השוכרים שוכר שלישי מתאים. כמו כן, הוסכם כי במידה ולא ייחתם חוזה עד המועד הנ"ל יפוג תוקף ההסכם, וככל שלא תפונה הדירה ישולם שכר דירה של 350 ₪ ליום. (העתק ההסכם מיום 31.1.13 צורף כנספח 4 לתצהיר עדות התובעת).
3.אין חולק כי הנתבעים קיבלו החזקה בדירה עוד ביום 1.2.13, לא נחתם חוזה שכירות עד ליום 12.2.13, ואף לא פינו דירה חרף התחייבותם לעשות כן בהתאם להסכם מיום 31.1.13.
4.אין חולק כי בעקבות פניות התובעת , הגיעו הנתבעים למשרד בא כוחה של התובעת, עו"ד בן שמואל ביום 21.2.13, על מנת לחתום על הסכם שכירות להסדרת המשך החזקתם בדירה לגבי התקופה שלאחר 12.2.13.
5.ביום 21.2.13, נחתמו בהעדר התובעת ובאמצעות בא כוחה עו"ד בן שמואל לבין הנתבעים שני חוזי שכירות. חוזה שכירות אחד לגבי התקופה שמיום 1.2.13 ועד ליום 28.2.13 , וחוזה שכירות שני, לגבי התקופה שמיום 1.3.13 ועד ליום 28.2.14 . (העתקי החוזים צורפו בהתאמה כנספחים 2 ו-3 לתצהיר עדות התובעת).
6. לטענת התובעת, הפרו הנתבעים את חוזה השכירות הפרה יסודית, ובעקבות כך הודיעה להם על ביטול חוזה השכירות ודרשה פינוי הדירה לאלתר, ומשלא פונתה הדירה הגישה לבימ"ש תביעת פינוי.
7.מתצהיר עדותה הראשית של התובעת, עולה כי התובעת עותרת מכוח שטר החוב לחיי את הנתבעים תשלום הסכומים הבאים: א. הוצאות הליכי פינוי בסך של 13,096 ₪ ב. שכר דירה לפי 350 ₪ ליום, עבור חודשים 5-6/13 ובניכוי 9200 ₪ ששולמו, סך 12,150 ₪. ג. דמי שכירות עבור 1-8 לחודש יולי 2013 בסך 2800 ₪. ד. חוב מיסי ועד בית עבור 6 ח' בסך 930 ₪. ה. פיצוי מוסכם הקבוע בס' 13 לחוזה בסך 6900 ₪. ה. אגרות והליכים בהוצל"פ בסך 700 ₪. ו. שכ"ט עו"ד בסך 1652 ₪.ז. נזקים שנגרמו לדירה ע"פ חוו"ד שמאי צבי בראון בסך 22,184 ₪.
דיון ומסקנות
8.ביום 8.12.14 התקיימה ישיבת הוכחות. מטעמה של התובעת העידו התובעת, וכן השמאי מר צבי בראון. מטעם הנתבעים העידו הנתבעים 1, 2 ו-4 וכן, מר מתן שולים, וב"כ הצדדים הגישו סיכומים בכתב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
