תא"מ 53235-01-15 שלמה חברה לביטוח בע"מ נ' אגבאריה
|
תא"מ בית משפט השלום חדרה |
53235-01-15
9.5.2016 |
|
בפני הרשמת: הבכירה קרן מרגולין – פלדמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: ש. שלמה חברה לביטוח בע"מ |
הנתבע: אחמד אגבאריה |
| פסק דין | |
|
פתח דבר –
בעניין רכבו של הנתבע מסוג שברולט אוואו, מ.ר. 3913465 נערכה פוליסת ביטוח מקיף אצל התובעת. אין מחלוקת למעשה בין הצדדים כי הגם שבכתב התביעה שהוגש על ידי התובעת ללשכת ההוצאה לפועל צוין כי הפוליסה נערכה לבקשת הנתבע, הרי שבפועל נערכה הפוליסה לבקשת חברת שלמה כ.א.ל בע"מ, מחכירת הרכב לנתבע (להלן: המחכירה), לכאורה בשם הנתבע.
התובעת טוענת כי הפוליסה נערכה מכח הוראות הסכם החכירה עליו חתם הנתבע אל מול המחכירה כאמור, והמחלוקת נוגעת בעיקרה לשאלה האם היתה המחכירה זכאית לפעול לרכישת פוליסת הביטוח נשוא התובענה (להלן: הפוליסה), במועד רכישתה, בשים לב להוראות הסכם החכירה, או שמא חרגה מסמכותה ואין לחייב את הנתבע על פי הפוליסה האמורה.
הסכם החכירה הוגש לתיק, והנתבע אישר חתימתו על גביו.
הוראות ההסכם הנוגעות לענייננו הן אלו –
"35. החוכר יבטח את הרכב בעצמו ועל חשבונו, למשך כל תקופת החכירה בביטוח חובה, ביטוח מקיף וביטוח צד שלישי. הביטוח ייעשה בחברת ביטוח (מבטח) שתאושר על ידי המחכירה ופוליסת ביטוח החובה תהא בתוקף מיום מסירת הרכב למחכירה ע"י היבואן.
36. פוליסת הביטוח תהיה לטובת המחכירה ו/או כ.א.ל ואלה ירשמו כמוטבים על פי הפוליסה. החוכר יירשם כמבוטח בפוליסה. בנוסף תשועבד פוליסת הביטוח לטובת כ.א.ל ו/או חברה מטעמה כמו כן, תכלול הפוליסה הוראה כי כל דמי ביטוח על נזק שנגרם, ישולמו למחכירה ישירות ולא לחוכר.
37. על החוכר יהא להמציא למחכירה העתק הפוליסה הנ"ל וכן מכתב מאת המבטח או סוכן הביטוח, בו הם יתחייבו להודיע למחכירה על כל מקרה בו שונתה ו/או בוטלה ו/או הופסקה כל אחת מן הפוליסות הנדרשות ו/או החוכר אינו עומד בתשלומי הפוליסה ו/או הפוליסה לא חודשה במועד תום תוקפה, מכל סיבה שהיא. במכתב זה יתחייב המבטח ו/או סוכן הביטוח, להודיע למחכירה לפחות 30 יום לפני שינוי ו/או ביטול ו/או הפסקה של כל אחת מן הפוליסות או אי חידושן.
38. נמסרה למחכירה הודעה כאמור בסעיף 37 לעיל, תהא המחכירה זכאית לבוא במקום החוכר ולשאת בתשלום דמי הפוליסה או לרכוש פוליסה חדשה, הכל לפי העניין. בחרה המחכירה באפשרות זו, יחויב החוכר בדמי הפוליסה על ידי המחכירה. מובהר, כי אין באמור בסעיף זה כדי לגרוע מטענות כלשהן של המחכירה ביחס להפרת ההתחייבות על ידי החוכר. עשתה המחכירה פוליסה חדשה כאמור בסעיף זה, או שילמה במקום החוכר את פרמיית הביטוח, יחוייב החוכר, בנוסף לדמי הפוליסה, גם בתשלום הוצאות המחכירה בסכום מוסכם של 15% מן הסכום ששולם ובתוספת מע"מ כדין."
כמו כן מופיע בהסכם החכירה סעיף נוסף, אליו לא ביקשו הצדדים להפנות אך הוא מצוי לפני ביהמ"ש, כחלק בלתי נפרד מהוראות הסכם החכירה שזו לשונו –
"56. מבלי לגרוע מיתר הוראות הסכם זה, אם החוכר לא שילם או מילא חובה אחרת החלה עליו במפורש או מכללא, לפי הוראות הסכם זה, רשאית המחכירה, אך לא חייבת, לשלם את התשלום במקומו ו/או למלא את החובה במקומו ועל החוכר יהיה להחזיר את התשלום ששולם וכן, לשאת בכל הוצאה שהיתה כרוכה בתשלום או במילוי אותה חובה." (ההדגשה שלי - ק.מ.פ).
טענות התובעת –
פוליסת הביטוח הופקה לבקשת סוכנות הביטוח שיווק פיננסים לביטוח, וזו בתורה ביקשה לרכוש את הפוליסה על פי הוראת המחכירה, אשר הוסמכה לכך על ידי הנתבע עצמו בהסכם החכירה שבין הצדדים לאחר שהנתבע נמנע מעמידה בהוראות ההסכם ומהעברת פוליסת ביטוח מקיף בעל סעיף שיעבוד תקפה לשנת החכירה השניה (מיום 1/11/12 ועד 31/10/13).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|