- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 52860-10-14
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
52860-10-14
26.6.2015 |
|
בפני השופט: אהרון שדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: מגדל חברה לביטוח בע"מ |
נתבעים: 1. הכשרה חברה לביטוח בע"מ 2. משה מרדכי |
| פסק דין | |
|
לפני תביעת שיבוב לתשלום סך 3559 ₪ המהווה לטענת התובעת נזק והוצאות שנגרמו לה כתוצאה מתאונת דרכים שאירעה ביום 15.7.12 בערב בהרצליה.
לגרסת התובעת מפי הנהג המבוטח מר ששון ליאור, עמד הוא עם רכבו בעצירה מוחלטת לפני רמזור אדום ואז הגיע הנתבע 1 עם רכבו ופגע בו מאחור וגרם לנזק נשוא התביעה.
לגרסת הנתבעים כלל לא אירעה תאונה, לא היה מגע בין הרכבים והנתבע 1 צילם לטענתו מיד לאחר התאונה הנטענת את החלק האחורי של רכב מבוטח התובעת בו לא נראה הנזק המופיע בחוות דעת שמאי התובעת ונטען שאותה שריטה ואותו נזק הנתבעים כאן אינם קשורים לתאונה. הנתבעים גם מפנים לכך שרכב התובעת נבדק רק לאחר למעלה מ-3 חודשים מה שמגדיל את הסבירות שמדובר בנזק מאוחר ולכך שהתביעה הוגשה גם היא בשיהוי ניכר.
התמונות הוגשו לתיק לאחר העיון בהן במהלך הדיון ולב"כ התובעת ניתנה אפשרות להתייחס ולהגיב.
הנתבעת הסתמכה על עדות עד נוסף שהיה נוסע במונית בזמן הרלבנטי-מר ראובן אבי אשר העיד כי לא חש בשום מכה ולא ראה שום תאונה אם כי אישר שמר ששון יצא מרכבו, פנה לנתבע וטען כי האחרון פגע בו, את שאר פרטי השיחה לא שמע.
ב"כ הצדדים סיכמו ופסק הדין ינומק בתמצית וברוח הוראת תקנה 214 ט"ז לתקסד"א.
הכלל הוא כי המוציא מחברו עליו הראיה וכלל זה פועל כנגד התובעת לפתחה רובץ הנטל להוכיח הן את חבות הנתבע והן את גובה הנזק כתוצאה ממנה.
התובעת לא עמדה בנטל זה.
אשר לשאלת הגרסה והחבות, כאן כפות המאזניים מאוזנות, מול עדות מגומגמת של מר ששון שלא זכר באיזה נתיב עמדו הרכבים בעת התאונה והסתבך בעדותו בעניין זה אשר כללה פרטים שלא הוזכרו קודם לכן עמדו עדות הנתבע והעד מר ראובן.
יחד עם זאת,יש לומר שלא התרשמתי שיש להעדיף את עדות הנתבע ומר ראובן, גם עדות הנתבע לא הייתה רציפה ועקבית, מר ראובן לא באמת שמע או ראה כל מה שהתרחש ויש לומר שהסבירות שמר ששון יפנה סתם כך לנהג רכב מאחוריו ויטען כלפיו טענות בדבר מעורבות בתאונה ואף יתעקש לפנות ולהביא שוטר מיד לאחר מכן, נמוכה, מקל וחומר כשמדובר בנתבע שהוא נהג מונית כלומר באדם מנוסה בנהיגה שיש לו השתתפות עצמית גבוהה ואיננו האדם "המתאים" להלביש עליו אירוע שלא קרה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
