- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- אתיקה מקצועית
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 50108-07-12 איילון חברה לביטוח בע"מ נ' אשטרום קבלנות בע"מ ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום הרצליה |
50108-07-12
18.1.2016 |
|
בפני הרשם בכיר: אדי לכנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: איילון חברה לביטוח בע"מ |
נתבעים: 1. אשטרום קבלנות בע"מ 2. הפניקס חברה לביטוח בעמ 3. אחמד אבו ראס 4. עומר אבו ראס |
| החלטה | |
|
רקע:
תובענה נשוא התיק תביעת שיבוב אשר הוגשה בתאריך 1/8/2012, בגין נזקים שנגרמו לרכב התובעת כתוצאה מתאונת דרכים שארעה בתאריך 8/12/10. זאת ועוד, לתיק דנא אוחד תיק אשר התנהל בבית המשפט השלום בחיפה על ידי מגדל חברה לביטוח כנגד רכב התובעת "איילון" ונגד הנתבעים מס' 1 (אשטרום) מס' 2 (הפניקס), מס' 4 (עומר) .
בדיון שנערך לפני בתאריך 17/11/2015 הייתה הסכמה בין איילון חברה לביטוח לבין הפניקס חברה לביטוח לפיה תימחק הפניקס מהתיק מאחר והתברר כי הנתבעים אבו ראס עומר ואבו ראס אחמד רימו את המבטחת שלהם "הפניקס" כאשר מי שנהג אינו רשאי לנהוג ברכב המבוטחת. יצוין כי מגדל התובעת בתיק שאוחד ציינה כי תודיע לבית המשפט תוך 7 ימים האם היא מסכימה למחיקת הפניקס או לאו אולם עד מועד זה לא הודיעה על כך.
אומר כי בתיק דנא התובעת טענה כי התאונה ארעה כאשר רכב התובעת (איילון) נעצר לנוכח עומס בתנועה בכביש 6, לפתע הרכב הפגוע 1 (אשטרום הנתבעת מס' 1) אשר לא שמר מרחק כדין פגע ברכב התובעת מאחור והדפו לעבר הרכב שלפניו.
בתיק דנא הוגשו שלושה בקשות כאשר שתי בקשות מהן לאפשר זימון עדים באמצעות צו הבאה וכן הודעה לבית המשפט על כך שהוגש מטעם הנתבעת אשטרום קבלנות תביעה כנגד הנתבעים אבו ראס אחמד ועמר.
רקע עובדתי בתיק מס' 50108-07-12 (להלן: "תביעה ראשונה")
התובעת איילון חברה לביטוח, כאשר במהלך עסקיה ביטחה רכב מסוג סיטרואן מ.ר 81-492-63 (להלן: "הרכב הנפגע").
הנתבעת מס' 1 הבעלים ו/או המחזיקה ו/או המעסיקה של הנהג ברכב מסוג סקודה מ.ר 87-718-70 (להלן: "הרכב הפוגע 1').
הנתבעת מס' 2 ביטחה את הנתבעים 3,4 בביטוח רכב מ.ר 86-849-63 (להלן: "הרכב הפוגע 2'), אשר היה בחזקתם ו/או בשליטתם של הנתבעים 3,4.
כלומר בתיק דנא, איילון חברה לביטוח הגישה תביעה כנגד שני הרכבים אשר לטענתה הדפו אותה לעבר רכב התובעת מגדל חברה לביטוח שהגישה תביעה נגדה בתיק שאוחד לתיק זה וכנגד שאר הנתבעים בתיק דנא.
לטענת התובעת איילון כי במהלך נסיעה בכביש 6 ומשום שהיה עומס תנועה נעצר רכב איילון ואז הגיח מאחור רכב הנתבעת מס' 1 (אשטרום) והדף את רכב איילון לעבר הרכב שלפניו.
רקע עובדתי בתיק מס' 39195-02-11 ("תביעה נפרדת")
יצוין כי בתאריך 3/3/2011 הגישה הנתבעת מס' 1 (אשטרום קבלנות) תביעה כנגד הנתבעים 3,4 אשר לא הגישו כתב הגנה וניתן פסק דין על יסוד כתב התביעה. התובעת אשטרום כאשר היא נתבעת בתיקים שאוחדו טעונת כי פסק הדין שניתן כנגד הנתבעים 3,4 הינו פסק דין חלוט אשר מטיל את האחריות כולה על הרכב של הנתבעים שהדף אותם לעבר הרכב שלפניהם.
אשטרום טוענת כי הבחינה בתאונה קיימת שכן הצליחה לעצור את רכבה בעצירה מוחלטת אולם רכב הנתבעים בתיק דנא 3,4 פגע בה מאחור והדף אותה.
בתיק זה ניתן פסק דין כנגד הנתבעים 3,4 על סמך כתב התביעה ובעקבות אי הגשת כתב הגנה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
