- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 46554-09-14 חברת החשמל לישראל בעמ ואח' נ' אבו חסאן ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
46554-09-14
22.12.2016 |
|
בפני השופט הבכיר: יעקב וגנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: חברת החשמל לישראל בע"מ |
נתבעים: 1. אחסאן אבו חסאן 2. י.ו.נ.י.ת. ביצועים בע"מ/הצדדים השלישיים : יוסף אבו חסאן 3. אחסאן אבו חסאן |
| פסק דין | |
1.התובעת הגישה תביעה נגד הנתבעים בגין נזק שנגרם לה, לטענתה, ביום 3.3.2008 בגין פגיעה בכבל תת קרקעי של מתח גבוה העובר בין תחמ"ש "תפן" קו פקיעין ועמוד R200/85 בתפן.
2.נטען כי הנתבע 1 הודה כי גרם נזק לחברת החשמל ואף התחייב בכתב לשאת בהוצאות התיקון (נספח א'). מכיוון שהנתבע 1 פעל בשירותה ובאחריותה הישירה או עקיפה או השילוחית בנזיקין מטעם הנתבעת 2, כך נטען, הוגשה התביעה גם כנגד הנתבעת 2.
3.באשר לנזק, פירטה התובעת נזק בסכומים 673.45 ₪ בגין חומרים, שכר עבודה לתחבורה 7,641.60 ₪ בגין קבלנים 2,500 ₪ ובגין תקורה 1,622.26 ₪ סה"כ 12,437.31 ₪.
4.הנתבע 1 כפר בעובדות ובטענות התובעת וטען כי אין להסתמך על דו"ח אירוע הנזק עליו הוא חתום (נספח א' לכתב התביעה) בנוסף טען כי התובעת התרשלה בהנחת הכבל שניזוק וכן כפר בסכומי התביעה וברכיביה.
5.הנתבעת 2, אף היא כפרה בטענות ובעובדות שבכתב התביעה וטענה גם לחוסר יריבות בינה לבין התובעת וכן כפרה בסכומי התביעה ובמרכיביה. לכתב ההגנה צירפה את ההסכם בינה לבין הנתבע 1 ועל כן הגישה כנגדו הודעה לצד שלישי. בהתאם להסכם זה, התחייב הנתבע 1 כלפיהם לרכוש לעצמו ביטוח אחריות כלפי צד שלישי וכן ביטוח חבות מעבידים. כמו כן נטען לשיהוי בהגשת התביעה ממש על סף התיישנותה.
6.הצדדים הסכימו כי יינתן פסק דין עפ"י סעיף 79א' לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד-1984 וזאת לאחר הגשת הסיכומים והמסמכים מטעם כל אחד מהם.
7.לאחר ששקלתי את מכלול טענות הצדדים ועיינתי במסמכים ולקחתי בחשבון את מכלול הטענות ורכיבי התביעה ובשים לב גם ליחסים שבין הנתבע 1 לנתבעת 2 ולהודעה לצד שלישי המבוססת על הסכם (שצורף כשהוא לא חתום ועם זאת לא מוכחש), הנני פוסק לתובעת את הסך של 7,800 ₪ להיום.
החלוקה בין הנתבעים בינם לבין עצמם תהיה 50% על כל צד, כאשר בחלוקה זו נלקחו בחשבון היחסים שבין הנתבעים בינם לבין עצמם וכן ההסכם בין הנתבעת 2 לבין הנתבע 1 (צד שלישי מס' 1) ולפיכך חיוב הנתבע 1 יהיה ביחד ולחוד עם צד שלישי מס' 2.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
