תא"מ 4442-01-15 סטרטבלק נ' חדיף
|
תא"מ בית משפט השלום נצרת |
4442-01-15
25.8.2016 |
|
בפני הרשמת הבכירה: שרונה צור גינור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: ליסטה סטרטבלק |
נתבעת: משה חדיף בניין והשקעות בע"מ |
| פסק דין | |
בפני תביעה נזיקית בגין לקויי בניה נטענים בדירה שרכשה התובעת מאת הנתבעת, כאשר התובעת העמידה נזקיה בסך של 31,190.94 ₪, בהתאם לחוו"ד מומחה מטעמה.
רקע וטענות הצדדים
-
לטענת התובעת היא קנתה דירה חדשה מהחברה ונמצאו בה ליקויים שלא טופלו על ידי החברה הנתבעת חרף התראות שניתנו.
-
התובעת תמכה תביעתה בחוו"ד מומחה מטעמה – דור ליקויי בניה - בה פורטו הנזקים ואומדן הנזק בכל אחד מראשי הנזק. בהתאם לחוות הדעת סך הליקויים הינו 31,190.94 ₪.
-
תחילתו של הליך זה כתביעה קטנה, לאחר מכן עבר להליך של סדר דין מהיר.
-
הנתבעת טענה בראשית, במועד בו התבררה התביעה כתביעה קטנה, כי מדובר בתביעה מוקדמת מאחר והנתבעת מבצעת את התיקונים הנדרשים בדירה.
-
כן טענה הנתבעת כי ביום 21/8/12 נחתם חוזה בינה לבין התובעת ועל פיו נמכרה לה דירה בפרויקט פנינת טבריה. החזקה בדירה נמסרה לתובעת ביום 28/12/12 ונערך פרוטוקול מסירה בו פורטו הליקויים שהיו קיימים בדירה במועד בדיקתה.
-
לטענת הנתבעת, היא ביצעה את התיקונים ואף התובעת אישרה זאת על גבי פרוטוקול הבדיקה.
-
הנתבעת טענה בכתב ההגנה כי ביום 12/8/14 פנתה אליה התובעת במכתב בו טענה לקיום לקויים בדירה בהתבסס על חוות דעת של חברת דור מיום 31/7/13 (אחרת מזו שצורפה לכתב התביעה). בעקבות זאת, כך נטען, הנתבעת בדקה את הדירה וביצעה את התיקונים בהתאם לחוות דעת המהנדס מטעמה.
-
נטען כי מספר רב של ליקויים נגרמו כתוצאה משימוש התובעת בדירה, לרבות בשל בלאי סביר כגון תיקוני צבע, אריחים שבורים ועוד. עוד טענה הנתבעת כי חלק מהליקויים הנטענים כבר תוקנו על ידה או יתוקנו בהמשך עת תבצע תיקונים באופן מרוכז בפרויקט.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|