- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 43435-02-14 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' בן עמי ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
43435-02-14
20.3.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: נעמה פרס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: הראל חברה לביטוח בע"מ |
הנתבעים: 1. ארז בן עמי 2. הכשרה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
הצדדים הסמיכו אותי להכריע את הדין בהתאם לסעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984 וזאת לאחר שהוסברה להם המשמעות הנובעת מכך.
לאחר ששמעתי את גב' איילת כרמלי מטעם התובעת ואת הנתבע 1, עיינתי בהודעות הנהגים, בתמונות הנזק לרכב התובעת וביתר הראיות, אני סבורה, כי יש מקום לחלק את האחריות לגרם התאונה בין הגב' איילת כרמלי ובין הנתבע 1, באופן בו כל אחד מהם יישא ב- 50% מהאחריות. שוכנעתי, לאחר ניתוח כלל הראיות, כי הכניסה לחניון הפנימי, כרוכה במעבר בשטח העמסה, המיועד למשאיות ומלגזות. מעבר מסוג זה, מחייב נקיטת משנה זהירות מצד נהגת רכב התובעת. לכן, דאגו בעלי המקום להציב בכיוון הנסיעה של רכב התובעת, תמרור עצור. כן שוכנעתי, כי משאית הנתבע 1 הייתה בעצירה מוחלטת, עם מקסי (בלם יד) משוך. במצב דברים זה, היה, לטעמי, על נהגת התובעת לגלוש לתחום הצומת באיטיות, תוך שמירת מרחק הולם מן המשאית. נראה כי נהגת התובעת הייתה נחושה לעקוף את המלגזה, אשר הפריעה לנסיעתה, לכן, לא הבחינה, כי המשאית עומדת בסמוך לפתח הכניסה לחניון, שהינו, פתח רשת צר. הנתבע 1, מצדו, לא היה צריך לעמוד עם המשאית בסמוך לפתח הכניסה לחניון, שהינו בהגדרה פתח רשת צר, אלא להתרחק קמעא ממנו. בדרך זו הייתה נמנעת התאונה דנא.
אשר על כן אני פוסקת בזה, כי הנתבעים, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת סך של 3,847 ₪ כאשר סכום זה צמוד ונושא ריבית מיום 18.2.14 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן ישאו הנתבעים, ביחד ולחוד, בתשלום אגרת בית המשפט בסך ששולם, שכר העדים כרמלי וארז בן עמי, כפי שנפסק בדיון ושכר טרחת עו"ד בסכום של 1,400 ₪.
שימת לב ב"כ הצדדים לעובדה שהסכומים שנתבעו בכתב התביעה, אינם תואמים לסכום הנזק נשוא חוות דעת השמאי מר כהן חיים, מיום 27.8.13, המצורפת לכתב התביעה. כיוון שהפרקליטים לא התייחסו בדיון לנקודה זו, פסקתי בהתאם לסכום הנקוב בכתב התביעה.
הסכום הכולל ישולם תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.
ניתן היום, כ"ט אדר תשע"ה, 20 מרץ 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
