חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 43240-07-15 עתיד רשת מכללות טכנולוגיות בע"מ נ' חלאוי

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חדרה
43240-07-15
7.3.2017
בפני הרשמת:
הבכירה קרן מרגולין פלדמן

- נגד -
התובעת:
עתיד רשת מכללות טכנולוגיות בע"מ
הנתבע:
פאדי חלאוי
פסק דין

במסגרת התובענה השטרית שלפניי ביקשה התובעת לבצע שטר חוב אשר נחתם ע"י הנתבע, ואשר ממנו עולה כי זה התחייב לשלם לתובעת סך של 6,920 ₪ ביום 15.12.12.

הואיל והנתבע איננו חולק על חתימתו על שטר החוב, והואיל ולזכות התובעת עומדות חזקות עפ"י פקידות השטרות הן בנוגע למסירת השטר והן בנוגע למתן תמורה, עובר נטל ההוכחה בתובענה דנן אל כתפיו של הנתבע.

הנתבע טוען כי חתם על שטר החוב במסגרת הסכם שנערך בין הצדדים, לפיו תעמיד לרשותו הנתבעת שרותי הוראה בקשר עם קורס הנדסאי מיכשור ובקרה בבית ספרה.

אין מחלוקת כי הנתבע שילם סך של 1,817 ₪ מתוך עלות הקורס שהועמדה על סך של 6,920 ₪, ואין גם חולק בנוגע לכך שהנתבע לא ניגש לבחינות, עלות הבחינות הופחתה מהתמורה הנדרשת, וזה נכח במספר שיעורים מועט באופן יחסי, כך שלמעשה מיום 14.11.12 לא נכח עוד בשיעורים אצל התובעת.

לטענת הנתבע, כעולה מתצהיר ההתנגדות שהגיש, ביקש בחודש דצמבר 2012 להפסיק את לימודיו והודיע על כך לסגל המכללה. לשיטתו שם, מר ערן כהן, נציג המכללה דאז, אישר את בקשתו, ועם אישור הפסקת הלימודים פנה אל נציגה בשם מיכל וביקש ממנה, הואיל ולא עבר את מכסת 90 הימים הראשונים ממועד פתיחת הקורס, לקבל את התשלום ששילם על חשבון שכר הלימוד.

גרסה זו של הנתבע עברה שינויים רבים כאשר תחילה טען, שפנייתו הראשונה אל נציג המכללה נעשתה טלפונית, וזה ביקש שיעביר את הפניה בכתב לאישורו, ולאחר שהעביר מכתב כאמור במייל, חזר אליו נציג המכללה בחלוף מספר ימים בדואר אלקטרוני, וציין כי הבקשה אושרה. לאחר מכן עומת עם מכתב במייל שנשלח על ידו לכאורה בחודש מרץ 2013, בו הוא מבקש להקפיא את לימודיו למשך שנה, ואז טען שהמייל הזה נשלח על ידו לאחר שהנוסח הוכתב לו ע"י אותו נציג, וכי תשובה התקבלה במייל מהנציג ביום 9.1 לפיה בקשתו התקבלה.

כאשר נשאל הנתבע באותה הזדמנות האם הוא מסכים שחלה עליו חובה לשלם 50% מגובה שכר הלימוד, טען בתשובה שהוא סבור כי הוא זכאי לקבל 50% ממה ששילם. במועד מאוחר יותר תיקן הנתבע את גרסתו וטען כעת כי כאשר הסביר את הדברים לנציג המכללה בשיחה שנערכה ביניהם, חזר אליו הנציג אחרי תקופה ואמר לו שישלח במייל הקפאה. עוד טען אז שהנציג אמר לו שלא אישרו הפסקה ושישלח הקפאה, וכי זה מה שעשה.

בתצהיר העדות הראשית טען הנתבע במסגרת התפתחות הגרסה, כי נציג המכללה הודיע לו טלפונית במפורש כי הפסקת הלימודים אושרה אך עליו לשלוח מייל ולבקש הקפאת הלימודים.

עוד טען כי לאחר קבלת האישור והואיל ולא עבר את מכסת 90 הימים הראשונים, פנה אל נציגה בשם מיכל וזו "... הבטיחה כי התשלום ששילמתי על חשבון שכר הלימודים יוחזר אלי בהקדם".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>